Centura de siguranta e o pacoste

De mai mult timp, la Unirii exista niste tigani care vand orice: coperti pentru talon, flori, binocluri, incarcatoare de telefon, etc. O multime de prostii, la care unii se uita, altii cumpara.

Dar, de departe, cel mai “fluturat” articol este.. pacalitorul pentru centura de siguranta, ca sa-i zic asa. Niste destepti s-au gandit sa produca un sistem care se introduce in priza centurii, pentru ca bipul acela care-ti aminteste sa ai grija de integritatea ta sa nu te mai streseze cu insistenta lui. Si, pentru ca prosti sunt multi si pe toate drumurile, respectivele dispozitive chiar au succes printre soferi.

Centura de siguranta 1 Centura de siguranta e o pacoste

Tineri/batrani cocalari, fini cunoscatori ai masinilor, cumpara cele mai bine echipate Audi A6 si Seria 5, se mandresc cu zecile de sisteme de pe ele, dar indeasa in prinderile centurilor de siguranta niste chestii de 2 lei ca sa nu-i mai streseze senzorul care le spune sa poarte centura. Ei nu au nevoie de centura, conduc atat de bine, au o masina atat de sigura, cu 20 de airbag-uri, incat centura e o prostie.

Pe indivizii astia ii vezi, de obicei, la stiri, blurati, intinsi la 20 de metri de masina busita. Morti sau aproape. Si probabil nu realizeaza nici daca, printr-o minune, scapa, ca centura de siguranta este cel mai important sistem de siguranta inventat vreodata. Unul fara care airbag-urile, zonele deformabile, marca masinii, stelele EuroNCAP n-au nici o valoare.

Normal, la Unirii, politistii sunt mai mereu prezenti, dar n-au nici o problema cu tiganii care vand chestiile astea la 3 metri de ei.

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.