Cu Ford Focus pe Transfagarasan

Weekendul asta am avut la test noul Ford Focus 1.6 TDCi 115 CP si am zis sa-l vad la lucru pe unul din drumurile mele preferate – Transfagarasan. O zona absolut superba, pe care am mai fost de cateva ori si pe care v-o recomand cu caldura. Despre masina o sa vad spun in cateva zile, acum as vrea sa vorbim despre Transfagarasan.

Drumul e bun pe zona Bucuresti – Pitesti – Curtea de Arges – Vidraru si oribil pe o portiune insemanata dupa barajul Vidraru. Ei, pe zona asta de cateva zeci de km, iti blestemi zilele (de fapt, nu pe ale tale, ci pe ale celor care ar fi trebuit sa asfalteze ca-n palma un drum de foarte mare interes turistic). E vorba de un asfalt foarte cariat, cu multe gropi, unde nu poti merge decat foarte incet. Nu atingi nimic pe dedesubtul masinii, dar esti scuturat din toate incheieturile. Si tu, si masina.

Ford Focus pe Transfagarasan Cu Ford Focus pe Transfagarasan

In rest, cand mai ai cam 30 km (cu mare aproximatie) pana la Balea Lac, drumul devine excelent. Pe asta il consider eu Transfagarasanul, nu gaurile ingrozitoare de dupa Vidraru.

O alta problema. Transfagarasan s-a deschis complet incepand cu 1 iulie (sus de tot mai era si zapada), iar aglomeratia este la ea acasa. Pentru mine, acum a fost prima data cand am fost pe Transfagarasan in weekend, si vreau sa va spun ca, daca aveti ocazia, trebuie sa-l vizitati in timpul saptamanii. E muuult mai putin aglomerat sus, la Balea, mult mai usor de parcat.

Transfagarasan art Cu Ford Focus pe Transfagarasan

In rest, e locul ideal pentru a te relaxa, mai ales cand in Bucuresti se anunta canicula. Aer curat, peisaje mirifice, liniste, nori care te invaluie in cateva minute si extrem de multe ocazii pentru a-ti exersa talentul de fotograf.

La capitolul cazare, NU va recomand sub nici o forma pensiunile din Cartisoara, adica satul din partea celalalta a muntelui, catre Sibiu. Sunt aproape in totalitate numai case personale, adaptate de proprietari pentru turism. Camerele nu sunt curate, nu miros bine, costa intre 80 si 120 RON pe noapte, in tot satul miroase superb a balega de vaca… Am fugit de acolo fara sa ne uitam in urma. In cele din urma am stat foarte ok la vila Pastravul, ceva mai aproape de munte, in conditii bune, cu miros de padure si susur de rau.

Voi ati fost pe Tranfagarasan? Va place zona?

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.