Cum ar fi viitorul VW Golf

Ceea ce vedeti mai jos este doar o ipoteza a celor de la Autocar despre cum va arata noua generatie a lui VW Golf. Desigur, eu tind sa cred ca ar putea fi destul de aproape de realitate, mai ales ca britanicii stiu ei cate ceva, mai mereu inainte de “termen”.

Va fi a saptea generatie Golf, dupa o generatie a sasea (actuala) care a dezamagit (din punctul meu de vedere si al multor altora) pntru ca a venit cu un design fad si – sincer – a fost mult mai mult un facelift decat un model nou. Dar asta este, VW mizeaza pe o carte riscanta pe termen lung.

Volkswagen Golf VII Cum ar fi viitorul VW Golf

Asa cum vedeti, noua generatie nu se desparte de stilul asta foarte enervant de comun al VW, dar pun pariu ca platforma va fi cu totul alta. Britanicii cred la fel si spun chiar ca noul VW Golf va fi mai scund, cu ecartament mai mare si cu pozitie de condus mai joasa, iar asta suna foarte bine pentru dinamica. Se mai spune si ca noua generatie ar putea avea consola centrala orientata catre sofer (eu sunt un fan al acestui gen de console).

Si inca ceva! Versiunea in 3 usi va fi mai diferita, mai sportiva  comparativ cu cea in 5 usi, fata de cum sta treaba la actuala generatie, cred britanicii, care spun totusi ca VW nu se va arunca sa faca ceva la fel de radical ca Astra GTC. Asta e bine, versiunile cu 3 usi ar trebui sa fie pentru cu totul alt gen de clienti, pana la urma de-asta am ales Kia pro-Cee’d, nu pentru ca as fi vrut un cee’d fara doua usi. Iar pana acum, toate Golfurile in 3 usi au fost doar model in 5 usi cu portierele spate sudate..

Mai avem de asteptat pana anul viitor pentru noul Golf, asta-i clar icon smile Cum ar fi viitorul VW Golf

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.