Cum mi-am luat teapa. In service-ul Kia

Se pare ca inca nu m-am obisnuit cu faptul ca in Romania nesimtirea este atat de mare, incat chiar nu poti avea incredere ca nu vei fi tepuit, indiferent unde mergi si cat ti se pare de serios. In fine, n-o mai lungesc, va spun direct ce sa-ntamplat.

Stiti ca, la ultima revizie, mi-au spus de la service ca trebuie inlocuite placutele de frana. Bun, daca trebuie, trebuie, e vorba de frane.. Am gasit unele la fel de bune, dar mai ieftine decat ce vand ei in service, le-am schimbat si asta e. Pana astazi, cand am observat cutiile cu vechile placute, pe care tehnicianul din service mi le pusese in portbagaj.

Placute frana Cum mi am luat teapa. In service ul Kia

Si zic sa vad si eu cum arata placutele mele uzate asa repede, in doar 37.000 km. Cand mi-a spus ca trebuie inlocuite, omul de la receptie a zis ca sunt complet uzate, ca au sub 1 mm ramas… uitati-va la poza de mai sus si spuneti-mi daca grosimea este de 1 mm. Va spun eu, nu este. Placutele fata au cam 5 mm grosime, iar cele spate au 4 mm grosime. Adica mai mergeau lejer cateva mii bune de km. Noile placute pe care le-am montat au cam 15 mm grosime, deci astea originale au fost uzate in proportie de doua treimi, nicidecum complet.

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.