Istorie – Cum aratau testele Opel la inceputuri

O colectie foarte interesanta de poze cu circuitele de teste construite si folosite de Opel de-a lungul timpului. De-asta am zis ca merita sa le vedem.

Practic, aceste teste au inceput in cadrul uzinei din Rüsselsheim inca din 1903, pe un circuit oval, de dimensiuni mici. Apoi, in 1920, Opel a inaugurat o pista speciala de teste, cu 1,5 km lungime, pe care se putea atinge pana la 140 km/h. Astazi, circuitul poate fi vizitat.

In 1966, Opel a inceput constructia centrului din Dudenhofen, aflat la 50 km de Rüsselsheim, centru modificat si marit in permanenta de-a lungul timpului, astfel incat, acum, a ajuns sa aiba 60 de kilometri de piste de testare, de la suprafete pentru masurarea nivelului de confort si de zgomot, piste de “tortura”, trasee montane si pana la circuitul de mare viteza.

Centru de teste Opel art1 Istorie   Cum aratau testele Opel la inceputuri

Aceste centru, imens din cate imi dau seama si din cate vedem in poze, cuprinde o statie de alimentare care furnizeaza 18 tipuri de carburanti, plus statii de alimentare pentru masinile electrice.

O echipa de 300 de oameni lucreaza la gestionarea activitatii in acest centru de teste. Un sistem complex controlează traficul si autorizatiile de acces pe piste si pune la dispozitie informatii exacte cu privire la conditiile meteorologice.

Centru de teste Opel art2 Istorie   Cum aratau testele Opel la inceputuri

O alta echipa, cea de gestionare a evenimentelor, permite şi accesul publicului in zona. Si face acest lucru cu un mare succes: in prezent, centrul de testare Dudenhofen este vizitat anual de pana la 10.000 de persoane cu ocazia evenimentelor si a cursurilor de perfectionare pentru şoferi.

Va las cu o colectie de poze foarte interesante, in care o sa vedeti oameni cu cronometre, teste de viteze cu a treia roata, cum aratau pistele cu denivelari si cum arata acum complexul constructorului german.

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.