Mazda publica o lista de preturi pentru revizii

O campanie de aplaudat de la importatorul Mazda in Romania, care ne arata o lista completa cu preturile reviziilor pentru toate modelele Mazda comercializate in tara noastra. Desigur, este vorba de niste preturi recomandate, pentru ca dealerii isi stabilesc exact preturile pentru serviciile de acest gen.

Si stiti ceva? Ar fi excelent daca fiecare importator ar publica asa ceva. Pe site-ul oficial, la fel cum publica preturile masinilor pe care le vand, sa existe si o lista cu preturile reviziilor cuprinse in perioada de garantie. Pentru ca, am mai spus, cand cumperi o masina nu platesti doar pretul acesteia, ci si tot ce vine apoi: asigurari, impozite, rovinieta si revizii.

Mazda3 Mazda publica o lista de preturi pentru revizii

Desigur, asa ceva nu este in avantajul celor care vand masini. Pentru ca, uneori, ai putea renunta sa cumperi o masina cand afli cat costa intretinerea ei in service. Si stiu, dupa mai multe discutii cu tot felul de oameni, ca mai nimeni nu intreaba cat costa exact reviziile atunci cand cumpara o masina. Majoritatea se multumesc cu aprecieri proprii sau cu sume auzite pe la altii.

Mazda3 interior Mazda publica o lista de preturi pentru reviziiDe-asta apreciez ce au facut cei de la Mazda. Afli cat ai de platit la fiecare revizie si cat costa intretinerea masinii pe perioada garantiei. De exemplu, stiati ca o Mazda 3 cu motorul de 1,6 litri, turbodiesel, costa 1.365 euro (TVA inclus) in service, pe parcursul a 7 ani, in limita a 140.000 km? Sau ca hothatch-ul Mazda3 MPS, cu motorul turbo, de 2,3 litri, ajunge la 1.433 euro intretinere in service, pe parcursul a 7 ani, in limita a 105.000 km.

Preturile pe care le vedeti in tabelul de mai jos (stiu ca cifrele sunt prea mici, dar n-am avut ce sa-i fac) se refera la costul operatiunilor standard, prevazute in planul de service. Adica nu cuprind costul consumabilelor gen placutelor de frana, a caror uzura depinde de sofer sau becuri.

Tabel preturi revizii Mazda Mazda publica o lista de preturi pentru revizii

Deci, cum vi se par preturile?

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.