Mercedes C 63 AMG Coupe Black Series – Cel mai puternic C-Klasse

Diviziei AMG a celor de la Mercedes nu-i mai ajunge doar emblema AMG. De 6 ani, nemtii vin cu ceva ultraexclusivist, produs in doar cateva sute de exemplare, care poarte numele Black Series. Diferite modele AMG au avut onoarea sa primeasca versiuni Black Series, mai exact 4 modele in cei 6 ani.

Acum a venit randul modelului C 63 AMG Coupe sa primeasca deja celebrul (printre colectionari) pachet Black Series. Pachet care se remarca imediat prin kitul estetic, mult diferit, optimizat aerodinamic si cu puternice legaturi cu motorsportul. Cu totul alte spoilere, praguri, capota, difuzor de aer. Masina arata intr-un mare fel si nu va putea fi confundata cu un “simplu” AMG.

Mercedes C 63 AMG Coupe Black Series art1 Mercedes C 63 AMG Coupe Black Series   Cel mai puternic C Klasse

Motorul este un V8 de 6,3 litri, fara mari tangente cu ecologia si economia de combustibil. Produce 517 CP si 620 Nm si permite sprintul 0 – 100 km/h in 4,2 secunde. Cutia este cea automata, AMG Speedshift MCT, cu 7 trepte. Doar ca idee, consumulmediu oficial este de 12,2 litri/100 km.

Mercedes C 63 AMG Coupe Black Series art2 Mercedes C 63 AMG Coupe Black Series   Cel mai puternic C Klasse

Interiorul, desi cu sistem de navigatie si alte echipamente de confort, a fost modificat in asa fel incat sa semene cat mai mult cu unul de competitii. Nu sunt un mare fan al interioarelor de Mercedes, dar la acest model e alta situatie.

La final, trebuie sa mai stiti ca Mercedes C 63 AMG Coupe Black Series va debuta pe piata in luna ianuarie a anului viitor, la un pret de 115.430 euro (pret pentru piata germana).

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.