Preturile noului Hyundai Elantra in Romania

Noul Hyundai Elantra este o alta berlina care va placea romanilor, zic eu. In primul rand datorita pretului, dar in mare parte si datorita designului.

Cu totul si cu totul alta abordare a stilului in cazul noii generatii Elantra, un design mult mai fluent, mai liber, mie chiar imi place. Si cam asta e si ideea, o masina este mult mai apreciata daca si arata bine, nu doar costa putin. Fata de vechea Elantra, noul model pare sa fie cu doua generatii mai sus. Astept sa vada acum reactia romanilor, stiut fiind faptul ca la noi se cumpara Hyundai (pana acum mai mult SUV-uri).

Hyundai Elantra art1 Preturile noului Hyundai Elantra in Romania

Asadar, noul Hyundai Elantra este disponibil pe piata noastra, deocamdata cu un singur motor, pe benzina, de 1,6 litri si 132 CP. Cel mai ieftin model costa 14.450 euro, in conditiile in care este echipat cu toate chestiile absolut necesare unei masini moderne: 6 airbag-uri, ABS, ESP, A/C, computer de bord, geamuri electrice fata, inchidere centralizata cu telecomanda, oglinzi electrice incalzite, Radio CD cu mp3, 6 difuzoare si comenzi pe volan, volan si schimbator imbracate in piele.

Hyundai Elantra art2 Preturile noului Hyundai Elantra in Romania

Mai exista un nivel superior de echipare al noii Elantra (Highway) care costa 15.690 euro si vine cu alte cateva echipamente nu neaparat necesare (alarma, senzor de ploaie, climatizare automata, jante aliaj).cceleratia 0 – 100 km/h se face in 10,7 secunde, iar viteza maxima este de 200 km/h. Consumul mediu al propulsorului ajunge la 6,4 litri/100 km (8,5 litri/100 km urban).

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.