BMW xDrive Challenge – Simulator de condus, 3D, online, cu premii reale

“BMW pregateste un simulator 3D de condus, un joc on-line dezvoltat în premiera pentru tarile din Europa Centrala si de Est (Bulgaria, Cehia, Polonia, Romania, Slovacia, Slovenia si Ungaria).”

Asa incepe comunicatul BMW Romania si am zis sa va spun despre ce este vorba, pentru ca suna foarte interesant. Vorbim despre un joc, BMW xDrive Challenge, ce va debuta pe pagina de Facebook BMW Romania la inceputul lunii octombrie. Pana la finalul anului, jocul pune la dispozitie 4 modele BMW ce vor putea fi testate in cadrul acestui simulator multiplayer, competitiile fiind condimentate cu premii reale.

BMW xDrive Challenge Simulator auto 3D BMW xDrive Challenge   Simulator de condus, 3D, online, cu premii reale

Pana la finalul lunii martie a anului viitor, BMW xDrive Challenge va fi disponibil si online, in din ianuarie pana in martie 2012 se ofera ca premiu o invitatie la un drive test real cu modele BMW echipate cu sistemul xDrive.

Iata si caracteristicile principale ale jocului BMW xDrive Challenge, explicate de comunicatul BMW Romania:

Aplicaţia, dezvoltată special pentru Facebook, oferă grafică 3D de rezoluţie superioară şi înaltă calitate folosind 3D Unity Plug-in. Jocul vine cu un nivel ridicat de realism, spaţiul virtual este o copie 1:1 a reţelei de drumuri din zona Eiger, din Alpii Elveţieni, construită folosind informaţii topografice şi imagini din satelit. Simularea include şi elemente de vreme dinamice (ploaie, ninsoare, nori), care au impact asupra comportamentului dinamic al automobilului. De asemenea, pentru mai mult realism, mediul influenţează şi aspectul exterior al automobilului care, în testele of-road pe noroi, se murdăreşte. Utilizatorul poate apoi vizita o spălătorie virtuală pentru curăţarea automobilului.

Se pot testa patru modele, dintre care trei se câştigă ulterior. Fiecare model se distinge printr-o viteză maximă şi comportament dinamic specific. Sunt disponibile patru tipuri de trasee: Macadam, Noroi, Zăpadă şi Extrem.

Vor fi oferite trei moduri de joc: Test Drive (permite explorarea Alpilor Elveţieni), Friend Challenge (până la 4 prieteni se pot întrece on-line pentru a câştiga BMW Credits), Championship. În modul Championship, utilizatorul poate câştiga BMW Credits şi puncte de experienţă pentru deblocarea unor modele noi de test sau circuite noi. Rezultatele în cursele din modul Championship sunt baza clasamentelor care pot aduce participanţilor premii reale. De asemenea, prin participarea în modul „Championship”, utilizatorul primeşte puncte de experienţă care fac disponibile automobile şi curse noi.

BMW xDrive Challenge Simulator 3D auto BMW xDrive Challenge   Simulator de condus, 3D, online, cu premii reale

Nu ramane decat sa asteptam debutul jocului, care va avea loc peste aproximativ o luna. Sa vedem ce premii reale se pot castiga icon smile BMW xDrive Challenge   Simulator de condus, 3D, online, cu premii reale

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.