Cadillac Ciel Concept – American Dream Car

Nu stiu cum priviti voi constructorii americani, dar pentru mine sunt o sursa inepuizabila de surprize. Fac ei ce fac si trantesc cate un model/concept care te lasa cumva.. masca. Uitati-va la masina asta. Este un concept, se numeste Cadillac Ciel (frantuzescul de la “cer” – de la niste americani!!) si – fie ca place sau nu – te face sa-i studiezi fiecare linie.

Cadillac Ciel Concept face parte din ceea ce am numi noi clasic modern. Adica reinterpreteaza niste linii vechi intr-un ansamblu nou. Iar rezultatul este cel putin spectaculos. Masina are 4 locuri, peste 5 metri lungime si aproape 2 latime. Proportii tipic americane, care amintesc de decapotabilele clasice, gen Eldorado.

Cadillac Ciel Concept art1 Cadillac Ciel Concept   American Dream Car

Un munte de metal, cu o parte frontala extrem de impunatoare, facuta din farurile sub forma unor linii verticale foarte subtiri si o grila deloc discreta, Cadillac Ciel Concept are rolul de a trezi amintiri frumoase chiar si americanilor mai in varsta, care au trait (sau macar visat) vremurile frumoase ale anilor  ’70.

Cadillac Ciel Concept art2 Cadillac Ciel Concept   American Dream Car

La cum arata, Cadillac Ciel Concept n-ar trebui sa aiba nimic altceva sub capota decat un V8 de cel putin 6 litri. Dar nu-i asa. Timpurile s-au schimbat si totul trebuie sa treaca prin filtrul ecologiei. Cadillac Ciel este propulsat de un sistem hibrid, format dintr-un V6 de 3,6 litri, biturbo, a carui putere maxima este  de 425 CP. Tractiunea este integrala si, pentru ca Ciel Concept este probabil departe de o versiune de serie, americanii nu se mai obosesc sa ne spune cate ceva despre performantele dinamice. Bine.. nici n-ar avea rost, masina asta nu inseamna acceleratii si viteza maxima, ci cruising pe coasta Californiei.

60 mph pe Route 66? icon smile Cadillac Ciel Concept   American Dream Car

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.