Cine a mai obtinut 5 stele la EuroNCAP? Cam toata lumea..

EuroNCAP tocmai a prezentat un nou val de rezultate pentru cele mai noi modele de pe piata europeana. Totul e bine, cum am mai spus, acum  nici unul dintre constructorii cu pretentii nu mai are voie sa obtina mai putin de 5 stele.

Evident, 4 stele apar din ce in ce mai rar. In aceasta sesiune, un singur model n-a reusit sa obtina 5 stele. Kia Picanto a a fost creditat cu doar 4 stele, la acest rezultat contribuind si faptul ca modelul coreean nu este echipat in serie cu sistem ESP.

Chevrolet Aveo crash test Cine a mai obtinut 5 stele la EuroNCAP? Cam toata lumea..

In rest, sa vedem cine a obtinut calificativul maxim: Audi A6, BMW X3, Chevrolet Aveo, Chevrolet Orlando, Citroen DS5, Hyundai i40, Opel Ampera, VW Golf Cabriolet si VW Jetta.

Eu as remarca aici rezultatul noului Chevrolet Aveo. 5 stele acum, dupa ce generatia anterioara a obtinut in 2006 doar 2 stele (nici alea complete), rezultat dezastruos chiar si la acea vreme. Insa, nu pot sa spun ca nu ma asteptam ca noul model sa obtina nu 4, ci maxim, 5 stele. E clar ca cei de la Chevrolet s-au ambitionat sa taie din radacina orice comentarii rautacioase legate de siguranta modelelor lor.

Chevrolet Aveo crash test 2 Cine a mai obtinut 5 stele la EuroNCAP? Cam toata lumea..

Pentru ca noul Chevrolet Aveo n-a obtinut doar 5 stele, ci a facut-o cu un procentaj de 95% la siguranta pasagerilor (acelasi rezultat si pentru Orlando). La acest capitol, doar VW Golf Cabriolet a fost peste, cu 96%.

Si pentru ca cei d ela EuroNCAP s-au saturat de 5 stele, au anuntat ca vor inaspri iar normele de testare icepand cu 2012.

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.