Ford Evos Concept – Noul design Ford pe un posibil coupe sport

Iata si marea supriza pe care Ford ne-a rezervat-o pentru Salonul Auto de la Frankfurt! Se numeste Ford Evos Concept si se spune ca ar putea deveni un succesor pentru cunoscutul Capri.

Evos concept arata excelent, zic eu, in vreme ce Ford spune ca ne arata noua linie de design care va “invalui” gama in viitorii ani. Conceptul este un fastback cu detalii ultramoderne, arata ca un coupe in lateral, dar are 4 portiere, toate cu deschidere in sus. Bun, portiere fata cu deschidere in acest fel vedem destul de des la concepte, dar mai rar vedem unele spate care se deschid asa, fara ca la exterior sa sugereze macar ca este o portiera acolo, cand sunt inchise.

Ford Evos Concept art1 Ford Evos Concept   Noul design Ford pe un posibil coupe sport

La Ford Evos Concept imi place mult fata agresiva, dar “curata” si stopurile desenate parca sub o forma mai moderna si mai extrema decat ceea ce exista la Ford Mondeo. Dealtfel, e clar ca noua generatie Mondeo s epregateste si va avea fata acestui nou concept.

Una peste alta, Ford Evos Concept este o masina frumoasa si cred ca o vom vedea in serie. Evident, fara aceste usi extravagante si cu un interior mult mai conventional. Sper ca se va pastra ideea postului de conducere usor separat de restul interiorului.

Ford Evos Concept art2 Ford Evos Concept   Noul design Ford pe un posibil coupe sport

Propulsia este asigurata de un sistem hibrid plug-in, dar Ford nu insista cu explicatii in aceasta directie. Mai important este faptul ca noul Ford Evos Concept este plin cu tehnologie al carei scop este sa muleze o multime de caracteristici pe capacitatile soferului. Practic, Ford spune ca lucreaza la o tehnologie care sa “simta” cand soferul este obosit, care sa inteleaga experienta sa in condus si preferintele sale, pe baza unui istoric.

Ei… va place? Cam asta este noul design Ford, unul global, deci sa vedem cum vi se pare!


Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.