Land Rover DC100 Concept – Prima idee despre un nou Defender

Ce masini vedem noi prin savana africana, in safari, in zone de conflict si peste tot pe unde unde se merge pe teren greu? Land Rover Defender, un model arhicunoscut, deja o legenda cu drepturi depline, care nu s-a schimbat mai deloc in cei aproape 30 de ani de productie. S-au facut upgrade-uri, s-au introdus motoare noi, dar masina arata si este aproape la fel.

Tocmai aceasta forma simpla, dura, care sugereaza (pe buna dreptate) indestructibilitate este atat de apreciata si in zilele noastre. Insa, dupa ce motoarele au fost aliniate treptat la normele actuale de poluare, dupa mici modificari de confort, a venit vremea pentru schimbare.

Land Rover DC100 Concept Land Rover DC100 Concept   Prima idee despre un nou Defender

Se tot vorbeste de cativa ani despre un nou Defender, iar acum avem prima idee despre cum ar putea arata. Land Rover a prezentat DC100 concept, un studiu de design care ne sugereaza un posibil design. Ii cred pe britanici cand spun ca este greu de facut un succesor pentru Defender. Va imaginati ca va trebui sa fie moder, dar sa ramana cu aceleasi caracteristici excelente de a se descurca pe oriunde. Si mai important, ar trebui sa aiba o forma, un design care sa pastreze ideea Defender-ului initial.

Land Rover DC100 Concept 1 Land Rover DC100 Concept   Prima idee despre un nou Defender

Constructorul britanic a confirmat ca noua generatie Defender va debuta in 2015. Iar Land Rover DC100 concept nu este decat inceputul unui studiu de 4 ani despre cum ar trebui sa arate un nou Defender.

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.