Noul Hyundai i30 – Prima schita

Hyundai va prezenta la Salonul Auto de la Frankfurt, peste o luna, a doua generatie a modelului i30. Cam repede, as spune eu, pentru ca generatia actuala a fost prezentata in 2007, deci are doar 4 ani. Si nu prea auzim de masini inlocuite dupa doar 4 ani in zilele noastre. Insa, coreenii se grabesc sa aduca si acest model la liniile actuale de design ale marcii.

Hyundai i30 este compacta care s-a vandut cel mai bine pentru Hyundai in Europa, dar cred ca fost sub Kia cee’d, cu care imparte platforma. Mie, cee’d mi se pare mai inspirata ca design, dar sunt si clienti care au preferat imaginea de marca mai buna celor de la Hyundai.

noul Hyundai i30 Noul Hyundai i30   Prima schita

Ce vedem noi aici este doar o schita, dar masina este gata si o vom vedea in mai putin de o luna. Iar designul nu este o surprinza, dar este un mare pas inainte. Noul Hyundai i30 va semana cu modelele Hyundai Elantra si i40, aceeasi nota a farurilor si a liniilor generale. Ceea ce coreenii numesc “fluidic sculpture”.

Noul Hyundai i30 este desenat si proiectat la centrul Hyundai de la Rüsselsheim, iar asta inseamna ca e facut special pentru europeni. Masina va debuta probabilpe piata prin primavara lui 2012.

Despre fratele de platforma, Kia cee’d, deocamdata nimic. Dar se apropie rapid o a doua generatie, pentru ca actuala este cu un an mai batrana decat i30 si a cam ramas in urma. Pentru ca toate compactele de referinta au schimbat generatiile de atunci.

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.