Oficial: Noua Mazda CX-5 debuteaza la Frankfurt

Mai sunt cam 5 saptamani pana la debutul salonului auto de la Frankfurt si iata ca incep sa apara noutatile. Mazda ne arata noul SUV CX-5, care va debuta la Franfurt alaturi de un feclift pentru Mazda3.

Noua Mazda CX-5 este al doilea SUV Mazda dupa CX-7 si va intra in segmentul compact. Masina a fost anuntata de ceva timp de conceptul Minagi. Arata aproape la fel ca si conceptul si arata bine. Este putin mai “incruntata”, mai “dura” decat CX-7. Este alt limbaj de design, numit Kodo – Soul in Motion.

Mazda CX 5 Oficial: Noua Mazda CX 5 debuteaza la Frankfurt

Si la nivel tehnic se anunta o revolutie. Una care se numeste Skyactiv si care ar trebui sa insemne un progres tehnologic remarcabil, atat la nivelul motoarelor, transmisiilor, dar si sasiului. Oricum, noua Mazda CX-5 va fi foarte interesant de condus in ambele versiuni de motorizare (2 litri benzina si 2,2 litri diesel), pentru ca niponii au reusit cumva sa faca acelasi raport de compresie pentru ele: 14:1.

Mazda CX 5 a Oficial: Noua Mazda CX 5 debuteaza la Frankfurt

Mazda CX 5 b Oficial: Noua Mazda CX 5 debuteaza la Frankfurt

Debutul pe piata va avea loc la inceputul lui 2012.

Facelift pentru Mazda3

Tot la Franfurt va debuta si un facelift pentru compata Mazda3. O masina frumosa oricum, care devine si mai atragatore dupa facelift.

Mazda3 facelift Oficial: Noua Mazda CX 5 debuteaza la Frankfurt

Mazda3 facelift 1 Oficial: Noua Mazda CX 5 debuteaza la Frankfurt

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.