OFICIAL: Noul Fiat Panda!

Iata una dintre cele mai importante noutati ale acestei toamne, lansarea celei de-a treia generatii Fiat Panda. Era si timpul, a doua generatie, cea inca prezenta pe piata, a debutat in 2003 si a fost un succes.

Vedeti cum arata noul Fiat Panda, eu ma asteptam acest gen de evolutie si spun clar ca imi place ce-au facut designerii constructorului italian. Noul Fiat Panda este mai pretentios la nivel estetic, ceva mai impunator, da senzatia ca e putin mai mare decat in realitate. Imi place in mod deosebit spatele, cu stopuri pozitionate sus, mult mai scurte.

Noul Fiat Panda 0 OFICIAL: Noul Fiat Panda!

Interiorul imi pare cel mai tare punct al noului Fiat Panda. Un tablou de bord mult mai modern, cu niste linii care arata bine, cu display central, care substituie doua ceasuri analogice din bordul vechiului model si o consola centrala mai bine organizata, fara acea proeminenta masiva de pana acum. Schimbatorul pastreaza aceeasi pozitie, pe consola, nu intre scaune.

Noul Fiat Panda 2 OFICIAL: Noul Fiat Panda!

La debut, noul Fiat Panda va fi disponibil cu motorul TwinAir de 0,9 litri, oferit in versiune turbo, cu 85 CP si aspirat, cu 65 CP, ambele avand in serie sistemul Start & Stop. De asemenea, va mai fi disponibil si motorul de 1,2 litri Fire, cu 69 CP. La capitolul diesel, se poate opta doar pentru motorul de 1,3 litri Multijet II, cu 75 CP si sistem Start & Stop in echiparea standard.

Noul Fiat Panda 1 OFICIAL: Noul Fiat Panda!

Putin mai tarziu, noul Fiat Panda va putea fi echipat cu cu versiunea bifuel a motorului 0,9 litri TwinAir Turbo (80 CP), dar si cu versiunea benzina/GPL a motorului de 1,2 litri (69 CP).

Italienii confirma si lansarea la o data ulterioara a unei noi versiuni 4×4 a noului Fiat Panda. De asemenea, echiparea standard va cuprinde, airbag-uri frontale si laterale si ABS.

Noul Fiat Panda 4 OFICIAL: Noul Fiat Panda!

Cum vi se pare??

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.