OFICIAL: Noul Lexus GS!

Il asteptam, trebuia sa vina, pentru ca actuala generatie are deja 6 ani. Noul Lexus GS a debutat in Statele Unite si se prezinta cu o linie de design schimbata complet. Modelul de serie, pe care-l vedeti mai jos, a fost prefigurat de conceptul Lexus LF-Gh.

Asa cum stim, noul Lexus GS este modelul cu care niponii vor lupta pe piata berlinelor de clasa mare cu BMW Seria 5 si Mercedes E-Klasse. Oricum, o vor face in stil propriu, pentru ca noul GS a renuntat la rotunjimile generatiei anterioare (care mi-a placut) si a adoptat un design mai “dur”, mai extrem.

noul Lexus GS OFICIAL: Noul Lexus GS!

Vedeti cum arata grila frontala, uriasa, trapezoidala, ca un scut. Mie mi se pare o versiune “salbatica”, ca sa zic asa, a celei de la Audi. Si spatele este desenat cu linii mai ascutite, dar nu arata deloc rau. Oricum ar fie, fie ca ne place sau noul Lexus GS, este clar ca masina va fi o prezenta pe sosea. Una nu chiar discreta.

noul Lexus GS art1 OFICIAL: Noul Lexus GS!

Interiorul este mai conventional decat sugereaza exteriorul. Plansa de bord clasica, cu consola pe care observam in primul rand un mare display. In rest, nu sunt multe comenzi, cele fizice ale sistemului audio fiind reduse la maxim. Desi nu prea mai e la moda, Lexus a preferat pentru noul GS un ceas analogic al carui rol traditional este de a sugera bunul gust si atmosfera premium.

Despre motorizari nu stim prea multe la acest moment, doar ca va exista un GS 250 si hibridul GS 450h. Oricum, sigur va exista si un diesel, dar Lexus va anunta detaliat gama de propulsoare ceva mai tarziu, catre finalul acestui an.

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.