Oficial: Noul Mercedes B-Klasse!

Mercedes a schimbat generatia B-Klasse si acum vedem primele poze cu noua generatie. Al doilea Mercedes B-Klasse urmeaza o evolutie fireasca a designului primei generatii.

Silueta generala este aceeasi, dar farurile sunt putin mai high-tech, capota taiata mai scurt si spoiler redesenat, cu linia de LED-uri obligatorie. Spatele este putin mai fluid, dar ceea ce se observa mai repede sunt liniile ascendente de pe laterale, cele care atrag imediat atentia si identifica imediat modelul nou.

Mercedes B Klasse art1 Oficial: Noul Mercedes B Klasse!

Interiorul a fost aratat mai demult si mie-mi place, pentru ca au renuntat la rigiditatea aceea exagerata si au venit cu ceva mai cald, de inspiratie retro. Este si mai mult loc, spun nemtii, desi masina este acum mai joasa.

Sub capota noului Mercedes B-Klasse debuteza un nou motor pe benzina, de 1,6 litri, care este oferit in doua versiuni de putere. Pe modelul B 180  (122 CP, 200 Nm) si pe B 200 (156 CP si 250 Nm). De asemenea, exista si un nou turbodiesel. Are 1,8 litri si este disponibil tot in doua versiuni de putere: B 180 CDI (109 CP, 250 Nm) si B 200 CDI (136 CP, 300 Nm).

Mercedes B Klasse art2 Oficial: Noul Mercedes B Klasse!

La nivelul transmisiilor se ofera noua cutie 7G-DCT cu dublu ambreiaj sau, in echiparea de serie, cutie manuala cu 6 trepte.

Mercedes anunta si faptul ca sistemul Pre-Safe este introdus pentru prima data pe B-Klasse, el debutand in 2002 pe nava amiral, S-Klasse. Acest sistem pregateste, practic, masina pentru impact: tesioneata centurile, inchide geamurile laterale si trapa, modifica pozitia scaunului (electric) pentru ca soferul sa fie cat mai bine protejat.

Normal, premiera este la Salonul Auto de la Frankfurt, iar vanzarile vor debuta, probabil, la inceputul anului viitor.

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.