Peugeot HX1 Concept – Pasiune franceza

Peugeot a impresionat de fiecare data la capitolul concepte, la un moment dat ma gandeam daca nu cumva fac cele mai frumoase concepte din lume. Nu stiu daca sunt chiar acolo, pentru ca vorbim despre design, unde aspectul subiectiv e la putere, dar e clar ca n-ai cum sa ramai indiferent de studiile lor de design.

La Frankfurt, constructorul francez vine cu Peugeot HX1 Concept, un monovolum atipic, foarte scund, dinamic si inspirat de ultimele concepte Peugeot, ceea ce inseamna ca francezii “testeaza” noua evolutie a designului modelelor marcii.

Peugeot HX1 Concept art1 Peugeot HX1 Concept   Pasiune franceza

Peugeot HX1 Concept are linia laterala a unui coupe, cele 4 portiere gen foarfeca deschizandu-se in oglinda, spectaculos, fara montant central. Cei aproape 5 metri lungine permit o capacitate maxima de 6 locuri, pe 3 randuri.

Arata bine si spatele, care include si un eleron perfect integrat, care se deschide la peste 100 km/h. Dealtfel, ideea principala a designului lui Peugeot HX1 Concept este inclusa in ideea Metamorphosis, care semnifica adaptarea la mediu si la conditiile de rulare.

Peugeot HX1 Concept art2 Peugeot HX1 Concept   Pasiune franceza

Propulsia este asigurata de sistemul Hybrid4, care contine un motor turbodiesel de 2, 2 litri si 204 CP conectat la puntea fata printr-o cutie automata cu 6 trepte si un motor electric de 95 CP care antreneaza puntea spate. peugeot nu da cifre legate de performantele dinamice, dar o putere combinata de 299 CP suna destul de bine.

Peugeot HX1 Concept art3 Peugeot HX1 Concept   Pasiune franceza

In ceea ce priveste consumul, acesta este de doar 3,2 litri/100 km, iar autonomia in modul strict electric ajunge la 30 km.

Cum Peugeot HX1 Concept este despre lifestyle si rafinament, francezii au colaborat cu designerul Pierre Hardy, care a creat conceptul unor pantofi de lux, in aceeasi linie de design cu masina. Asta e explicatia ultimelor poze din galeria foto.

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.