Audi A2 Concept – Detalii si poze

Acum o saptamana, Audi a aratat primele schite cu noul model A2, in stadiul de concept. Cum schitele nu arata exact in asa fel incat sa ne dam seama cam cum va arata noul model, Audi a prezentat un set de poze reale cu A2 concept.

Acestea ne lamuresc in mare masura in privinta designului noului model A2, dar sunt completate si cu detalii tehnice, asa ca ne putem face o idee despre ceea ce pregateste Audi pentru a concura cu BMW i3. Evident, mai avem de asteptat cativa ani pentru a vedea cele doua modele pe strazi, dar acestea sunt destul de aproape de productia de serie.

Audi A2 Concept art1 Audi A2 Concept   Detalii si poze

Audi A2 Concept este cel mai mic Audi (are o lungime de doar 3,8 litri metri), dar este mai scund si mai lat decat vechiul A2. Interiorul este minimalist, cu doua display-uri pentru afisarea informatiilor. Putin probabil sa fie exact asa, daca masina intra in productie in urmatorii 2 ani.

Ce ne intereseaza mai mult, partea tehnica. Audi A2 concept are un motor electric, care produce 116 CO si 270 Nm. Masina este destul de usoara (1,1 tone) asa ca performantele nu lasa de dorit. 0 – 100 km/h in 9,3 secunde si 150 km/h viteza maxima limitata electronic.

Audi A2 Concept art2 Audi A2 Concept   Detalii si poze

Si mai important, autonomia lui Audi A2 concept este de 200 km, iar bateriile se pot incarca la capacitate maxima in 1,5 ore la un aparat de  400 volti si in 4 ore la 230 volti.

Acum, ramane sa vedem cand va fi introdus in productia de serie noul Audi A2. Probabil mai avem de asteptat niste ani…

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.