BMW ConnectedDrive – Cum poti naviga uluitor de simplu

Nu cred ca gresesc cand spun ca BMW are, la acest moment, cel mai complex sistem de infotainment. Am vazut in ultimul timp niste demonstratii care m-au facut sa ma intreb ce se poate face mai mult (m-am lamurit insa ca se poate).

Despre ce este vorba? Nu despre chestii gen aplicatii pentru Facebook si Twitter, despre care am facut un material video. Ci despre aplicatii care tin de informare si navigatie BMW ConnectedDrive   Cum poti naviga uluitor de simplu. Apropo de asta, navigatia, asa cum o percepem noi, n-are nici o treaba cu ce ofera BMW. Exista sistemul clasic de navigatie BMW ConnectedDrive   Cum poti naviga uluitor de simplu, dar este completat de o multime de posibilitati de orientare suplimentare.

BMW Online 1 BMW ConnectedDrive   Cum poti naviga uluitor de simplu

Practic, acum. Sa presupunem ca esti intr-un oras nou, unde ai vrea sa vizitezi diverse chestii, dar nu stii ce. In cazul asta, poti vedea pe display-ul masinii poze postate de utilizatori in Google Panoramio, cu cele mai interesante obiective turistice locale. Iti place ceva, un singur click si adresa respectivului obiectiv este transferata direct sistemului de navigatie, care te conduce direct acolo.

BMW Online 31 BMW ConnectedDrive   Cum poti naviga uluitor de simplu

Sau sa presupunem ca n-ai chef sa cauti. Sau doresti ceva ce nu gasesti in modul de mai sus. Ai posibilitatea de a apela un call-center, cu operatori umani, pe care-i poti intreba orice. De la adresa unui hotel din preajma ta, pana la un film pe care ai vrea sa-l vezi, dar nu stii unde ruleaza. Spui operatorului ce vrei, acesta determina exact pozitia masinii tale si iti recomanda locuri apropiate unde sa gasesti ce doresti. Bun, dar asta nu e tot. Nu e nevoie sa notezi adresa pe care s-o introduci in navigatie. Nu, operatorul transmiste automat adresa sistemului de navigatie al masinii, iar tu trebuie sa dai un simplu “Accept”, ca sa fii directionat spre destinatie.

BMW Online 2 BMW ConnectedDrive   Cum poti naviga uluitor de simplu

Din pacate, acest serviciu nu este disponibil in Romania, din cauza unor costuri de roaming (call-center-ul este in Germania) si a acoperirii limitate in Romania. Eu l-am vazut accesat din Romania, merge, dar tara noastra nu e acoperita foarte bine. In afara e disponibil de cativa ani, este oferit gratuit timp de 3 ani pentru cei ce cumpara masina, iar apoi se plateste un abonament anual.

O alta functie iti permite sa citesti informatii despre obiectivele pe care vrei sa le vizitezi, prin intermediul Wiki Local.

BMW Online 4 BMW ConnectedDrive   Cum poti naviga uluitor de simplu

Mai sunt multe alte functii de genul asta, dar cele despre care v-am spus mai sus m-au impresionat pe mine cel mai mult. Insa, pentru toate astea ai nevoie de un smartphone BMW ConnectedDrive   Cum poti naviga uluitor de simplu (iPhone BMW ConnectedDrive   Cum poti naviga uluitor de simplu) si, de preferat, un abonament de date consistent.

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.