Chevrolet – Noul Malibu si motor turbodiesel de 1,3 litri pentru Aveo

Chevrolet are cu ce se lauda la Frankfurt, in anul in care implineste 100 de ani. In primul rand, se lanseaza noul Chevrolet Malibu, cel mai mare model din oferta marcii in Europa. Un model prin care Chevrolet vrea sa tatoneze zona clasei medii. A mai facut-o, dar Malibu promite sa fie, de departe, mult mai atractiv.

In primul rand, arata mult mai bine pentru publicul tinta, adica oameni nu chiar la prima tinerete, cu un anumit statut care nu-i impiedica sa fie rationali. Iar spatele de inspiratie Camaro, arata bine si pentru mine!

Chevrolet Malibu art1 Chevrolet   Noul Malibu si motor turbodiesel de 1,3 litri pentru Aveo

Masina va putea fi echipata fie cu motorul turbodiesel de 2 litri si 163 CP, fie cu un motor pe benzina, de 2,4 litri, tot cu 4 cilindri, care produce 169 CP. La alegere, cutie manuala sau automata. Astept si eu sa-l vad in realitate.

Insa, pentru piata noastra, cel mai important este noul motor turbodiesel, de 1,3 litri, care va echipa noul Chevrolet Aveo. Si-ai zis cei de la Chevrolet, si bine au facut, ca nu mai pot vinde o asemenea masina, In Europa, fara sa aiba un diesel. Asa ca se va putea comanda acest motor de 1,3 litri, oferit cu 75 CP si 95 CP. Va imaginati ca vor fi niste consumuri excelente: 3,7 si 4,1 litri/100 km.

Chevrolet Aveo sedan Chevrolet   Noul Malibu si motor turbodiesel de 1,3 litri pentru Aveo

Chevrolet va oferi si o versiune Eco a motorului cu 95 CP, in acest caz consumul mediu fiind de 3,6 litri/100 km. Iar aceasta valoare inseamna ca avem cel mai economic sedan din Europa, dupa afirmatiile celor de la Chevrolet.

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.