Citroen Tubik Concept – Despre placerea de a calatori

Citroen ne arata un concept superb de extravagant, Tubik, despre care spune ca este conceput in jurul ideii de placere a calatoriei. Vedeti cum arata, ca o cutie stilizata, masiv, dur, foarte… metalic. Nu e greu de ghicit ca sursa de inpiratie pentru Tubik trebuie cautata departe in trecut. Mai excat prin anii ’40, pentru ca Tubik este o reinterpretare moderna a lui Citroen Type H.

Conceptele monovolumelor sunt, aproape fara exceptie, pline de suprafete vitrate, mizeaza pe luminozitate. Dar Citroen Tubik nu urmeaza trendul. Dimpotriva, interiorul sau extrem de spectaculos, cu pana la 9 locuri dispuse pe 3 randuri, vine cu o atmosfera intima, pasionala.

Citroen Tubik Concept art1 Citroen Tubik Concept   Despre placerea de a calatori

Soferul are locul sau bine “conturat”, iar restul scaunelor lui Citroen Tubik se pot modula in cam orice pozitie. Vedeti in galeria foto, poti sta cu fata, cu spatele, ca pe o canapea, ba chiar se formeaza si un pat ce pare confortabil.

Accesul se face in aceeasi idee,toata partea laterala dreapta fiind o singura portiera stil gullwing, in vreme ce pe partea stanga exista doar portiera soferului, cu deschidere in sus.

Citroen Tubik Concept art2 Citroen Tubik Concept   Despre placerea de a calatori

Citroen Tubik a primit, normal, sistemul de propulsie Hybrid4 si suspensia Hydractive. Puntea fata este antrenata de un motor turbodiesel, iar cea spate de un motor electric.

Acum, la cat de ciudat arata, mie chiar imi place :)). Ca sa vedeti si sursa de inspiratie, vedeti “Citroen Type H” sau “Citroen Tub“.

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.