Ford Fiesta ST – Gata de productie

La Frankfurt, Ford a aratat nu doar noul Focus ST, versiunea de serie, ci si conceptul noului Ford Fiesta ST. Concept e un fel de-a spune, pentru ca masina este cam gata pentru productia de serie.

Ford Fiesta ST va intra in segmentul hothatch-urilor de clasa mica, unde se va intalni cu VW Polo GTI, Opel Corsa OPC si Renault Clio RS, francezul fiind pe ultima suta de metri a productiei, pentru ca se pregateste schimbarea generatiei.

Oricum, noul Ford Fiesta ST promite performante bune, avand acelasi nivel de putere cu Polo GTI si un pic mai slab decat Corsa OPC si Clio RS.

Ford Fiesta ST Ford Fiesta ST   Gata de productie

Ford pune pe noul hothatch de clasa mica un motor de 1,6 litri, Ecoboost, care produce 180 CP si 240 Nm. Este vorba de motorul care se regaseste si in gama propulsoarelor pentru noul Ford Focus. Pe Fiesta ST, un model mai usor, cu design inspirat din cel al modelului de WRC, motorul asigura sprintul 0 – 100 km/h in sub 7 secunde, viteza maxima fiind de 220 km/h. Toate acestea sunt obtinute printr-o cutie de viteze manuala, cu 6 trepte.

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.