Oficial: Citroen C4 Aircross, un nou SUV compact

Citroen a intrat tarziu in segmentul SUV-urilor (2007) cu C-Crosser, un model nu foarte atractiv, in principal datorita pretului (de la 29.000 euro in Romania).

Acum insa situatia s-ar putea schimba, pentru ca francezii ne arata cea mai noua creatie a lor, SUV-ul compact Citroen C4 Aircross. Si inca de la prima vedere masina place datorita unui design ultramodern si destul de incarcat. Seamana mult cu ideea modelelor DS, dar este un model aparte, care completeaza gama C4.

Citroen C4 Aircross art1 Oficial: Citroen C4 Aircross, un nou SUV compact

Un aspect crucial este ca nu avem un C4 inaltat si atat, ci un model nou, cu design propriu, care arata mult mai bine decat noul Citroen C4. Inca nu avem poze de interior, dar ma astept ca plansa de bord sa semene mult cu cea a hatchback-ului C4.

Citroen C4 Aircross este propus atat in versiuni cu tractiune pe puntea fata, cat si cu tractiune integrala. Gama motorizarilor cuprinde la lansare un propulsor pe benzina si doua turbodiesel.

La baza gamei exista un propulsor pe benzina, de 1,6 litri si 115 CP, acesta fiind disponibil doar cu tractiune 4×2 si cutie manuala cu 5 trepte.

Citroen C4 Aircross art2 Oficial: Citroen C4 Aircross, un nou SUV compact

Mai tentant pentru clientii lui Citroen C4 Aircross va fi motorul de 1,6 litri HDi, care produce 110 CP, cuplat la o cutie manula cu 6 trepte. Un alt motor diesel, cel mai puternic, este cel de 1,8 litri HDi, care produce 150 CP. Ambele motoare turbodiesel sunt oferite atat cu tractiune pe o singura punte, cat si integrala.

In afara Europei se mai ofera si un motor pe benzina, de 2 litri si 150 CP.

Totul suna bine pana aici, Citroen C4 Aircross arata bine, are motorizari atractive, dar ramane sa vedem pretul. De acest aspect va depinde succesul lui C4 Aircross in segmentul aglomerat al SUV-urilor compacte. Masina va fi disponibila pe piata la mijlocului anului viitor.

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.