OFICIAL: Iata noua Honda Civic!

Gata cu preview-urile, privim la noua Honda Civic, dezvaluita cu cateva ore in urma de constructorul nipon. Este un model facut special pentru piata europeana si era cu atat mai asteptata cu cat vechiul model a socat prin designul fatezist, de concept, pe care l-a adus foarte nonsalant in productia de serie.

Ei bine, asa cum se vede, noua Honda Civic renunta la ambitii avantgardiste si se prezinta intr-o forma ceva mai cuminte. Doar silueta generala ramane aceeasi, pentru ca detaliile sunt mult mai cuminti.

Noua Honda Civic art1 OFICIAL: Iata noua Honda Civic!

Farurile sunt acum “normale”, delimitate clar si cu o forma in stilul recent Honda, iar spatele are stopuri pozitionate sus, poate putin cam mici si unite de linie de LED-uri care reprezinta, de fapt, muchia eleronului. Japonezii au pastrat, insa, clanta portierelor spate disimulata in montant.

Noua Honda Civic art2 OFICIAL: Iata noua Honda Civic!

Per ansamblu, noua Honda Civic nu mai are originalitatea modelului anterior, asta e clar. E mai matur, dar si putin mai “sters” si asta nu-i vina neaparat a  modelului pe care-l vedeti aici, ci a celui de pana acum, cam mult inaintea timpului sau.

Noua Honda Civic art3 OFICIAL: Iata noua Honda Civic!

Interiorul pastreaza aceeasi idee cu a modelului de pana acum. Bord dispus pe doua “punti”, dar cu tabloul principal ceva mai analogic, plus comenzi pentru climatizare dispuse normal. Arata bine, nu-i va dezamagi deloc pe cei care apreciaza o plansa de bord cat mai sofisticata vizual.

Despre motoare, inca nu stim nimic, dar vom avea amanunte curand. Ce se stie sigur este ca nu va exista o versiune in 3 usi a acestei generatii.

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.