Oficial: Maserati Kubang – primul SUV din istoria marcii

Ca si Porsche, acum multi ani, Maserati face pasul decisiv si prezinta primul SUV din istoria marcii. Noul Maserati Kubang este prezentat cu titlul de concept, dar e gata de productie. Numele, Kubang, este al conceptului de SUV pe care italienii l-au aratat in 2003. Le-a luat niste ani buni sa vina cu un SUV in productia de serie, dar au facut-0.

Bineinteles, Maserati se bate putin cu pumnul in piept, afirmand ca, pana acum, SUV-urile nu au reusit sa ofere luxul si placerea condusului oferite de modelele supersport. Ati inteles, al lor Kubang exact asta va face.

Maserati Kubang 1 Oficial: Maserati Kubang   primul SUV din istoria marcii

Dealtfel, cam toata tehnica este produsa la Modena, special pentru Maserati, spun italienii. Exact despre ce este vorba, nu se spune, singurul detaliu tehnic facand referire la o cutie automata, cu 8 trepte.

Maserati Kubang 2 Oficial: Maserati Kubang   primul SUV din istoria marcii

N-as zice ca masina arata rau, mie-mi place, partea din spate mai mult decat cea din fata (apropo, stopurile amintesc putin de cele de pe Giulietta). Farurile cred ca vor fi inlocuite de unele ceva mai conventionale, dar, oricum, noul Kubang arata mult mai bine decat conceptul cu acelasi nume de acum 8 ani.

Normal, Maserati spune ca noul Kubang va fi un apogeu al dinamicii pentru segmentul SUV-urilor, dara ramane ca primele teste sa le dea, sau nu, dreptate.

Maserati Kubang 3 Oficial: Maserati Kubang   primul SUV din istoria marcii

Atat, doar aceste 3 poze pentru acum, dar ne-am facut o idee. Fara sa exagerez, este un mic moment istoric, nu se intampla chiar in fiecare zi ca un producator de modele supersport sa vina cu primul SUV din gama.

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.