Oficial: Noua generatie Hyundai i30!

Hyundai ne arata primele poze cu cea de-a doua generatie i30, modelul de clasa compacta a carui prima generatie a impartit platforma cu Kia cee’d, aspect care se va repeta si acum.

Noul Hyundai i30 rezolva probelemele de design ale primei generatii. De fapt, e mult spus “probleme”, dar e evident ca primul model, care a debutat in 2007, n-a stat prea bine la capitolul design. Cel putin in comparatie cu Kia cee’d, fratele de platforma, care a aratat mai bine si despre care nu se spune nimic referitor la o noua generatie.

Noul Hyundai i30 art1 Oficial: Noua generatie Hyundai i30!

Cum spuneam, noul Hyundai i30 este cu totul altceva. Coreenii spun ca designul inspirat pe care-l vedeti este o continuare a temei de design “fluidic sculpture”, care defineste intreaga gama Hyundai. Cert este ca modelul este acum mult mai modern, mult mai tineresc, mult mai atractiv.

Noul Hyundai i30 art2 Oficial: Noua generatie Hyundai i30!

Si interiorul este revizuit complet si, in general, imi place. Nu prea ma impac cu forma gurilor de ventilatie, dar nu poti multumi pe toata lumea. Oricum, pentru ca masina a fost dezvoltata la centrul din Germania, pentru Europa, ma asteptatam la ceva mai bine aranjat pe plansa de bord.

Oricum, un mare salt fata de primul i30, care mi s-a parut inca de la lansare cam prea fad. Inca nu s-au anuntat detalii tehnice, dar mai este doar o saptamana pana le vom afla.

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.