Oficial: Noua Skoda Citigo, cel mai mic model Skoda!

Noi toti ne asteptam sa vedem modelul de serie bazat pe conceptul Mission L, iar Skoda ne face o surpriza si prezinta noul model Skoda Citigo.

Nu prea a prevazut nimeni acest nou model, dar trebuia sa ne asteptam la el, pentru ca Skoda Citigo nu e altceva decat noul Volkswagen Up cu identitatea Skoda, adica modificat la nivelul detaliilor de design, dar cu aceeasi silueta generala.

Skoda Citigo este un mini veritabil, cu o lungime de 3,56 metri, latime de doar 1,65 metri si inaltime de 1,48 metri. Asadar, o masina destinata strict orasului, despre care cehii spun ca trebuia sa vina, deoarece clientii cer modele foarte mici si foarte economice, la un pret mic.

Skoda Citigo Oficial: Noua Skoda Citigo, cel mai mic model Skoda!

Daca VW Up va miza pe versiunea cu 3 usi, Skoda Citigo va fi oferit atat in versiune cu 3 usi, cat si cu 5 usi. Interiorul lui Citigo ofera 4 locuri si un portbagaj de 251 litri, ce poata fi marit la 951 litri prin  rabatarea banchetei spatel.

Nu-i de mirare, acum, ca Skoda Citigo va miza pe aceeasi solutie pentru plansa de bord. Un display de 5 inch, cu touchscreen, afiseaza indicatiile sistemului de navigatie, dar si informatiile computerului de bord. Display-ul este unul mobil, poate fi usor luat de sofer pentru a nu tenta hotii. Din pacate, cehii n-au prezentat nici o poza de interior.

Skoda Citigo 1 Oficial: Noua Skoda Citigo, cel mai mic model Skoda!

E logic, Skoda Citigo va fi un model foarte atrativ la nivelul pretului, evident, mai ieftin decat fratele mai pretentios, VW Up. Dar chiar si asa, Citigo poate fi echipat cu sistemul City Safe Drive, care monitorizeaza distanta pana la masina din fata si franeaza automat, la viteze de pana in 30 km/h, daca soferul nu reactioneaza.

Motorizari Skoda Citigo

La lansare, Skoda Citigo va fi oferit cu un nou motor pe benzina, cu 3 cilindri si capacitate de 1.000 cmc, cuplat la o cutie de viteze manuala, cu 5 trepte.

In versiunea de baza, acest propulsor livreaza 60 CP si asigura acceleratia 0 – 100 km/h in 13,9 secunde, viteza maxima fiind de 160 km/h. Consumul mediu oficial este de 4,5 litri/100 km.

Skoda Citigo 2 Oficial: Noua Skoda Citigo, cel mai mic model Skoda!

Acelasi motor este oferit si in versiune de 75 CP, caz in care performantele sunt ceva mai bune. 0 – 100 km/h in 12,7 secunde, viteza maxima de 170 km/h si consum mediu de doar 4,7 litri/100 km.

Inca nu se spune nimic despre vreun diesel.

Lansare Skoda Citigo

Cel mai mic model Skoda va debuta pe piata din Cehia la sfarsitul acestui an. Insa, restul Europei va trebui sa astepte pana la inceputul verii anului viitor pentru Citigo.

Skoda Citigo 3 Oficial: Noua Skoda Citigo, cel mai mic model Skoda!

Ehh, cum vi se pare? Nu arata la fel de bine ca VW Up, asta-i clar, dar sa tinem cont ca va veni sub preturile lui.

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.