Oficial: Noul Ford Focus ST!

Dupa ce ne-a zapacit cu tot felul de versiuni de preproductie, Ford arata modelul oficial Focus ST, versiunea pentru productia de serie. Si acum avem si specificatiile finale. Plus o surpriza!!!

Ce surpriza? Pai Ford si-a zis ca si clientii de break-uri ar vrea un model hot, asa ca noul Ford Focus ST este oferit si in versiune break! Este prima data cand se intampla asta, asa ca, daca esti un familist cu apucaturi de nefamilist, ai o oferta pe cinste. Mai ales ca break-ul arata bine, chiar putin ciudat (in sensul bun) cu cele doua tevi de esapament intrepatrunse, pe centru. Nu vezi asa ceva la prea multe break-uri.

Ford Focus ST break art1 Oficial: Noul Ford Focus ST!

Noul Focus ST are sub capota un motor cu 4 cilindri, de 2 litri Ecoboost, care produce 250 CP si 360 Nm si este cuplat la o cutie de viteze manuala, cu 6 trepte. Nu avem inca cifrele performantelor dinamice, dar ar trebui sa fie foarte bune, cel putin la nivelul a ceea ce ofera Renault Megane RS, care are aceeasi configuratie.

Ford Focus ST art2 Oficial: Noul Ford Focus ST!

Interiorul imi place mult, mai ales cele 3 ceasuri de deasupra plansei de bord, care inspira clar o atmosfera de masina de curse, aspect la care puncteaza si scaunele.

Ford Focus ST art3 Oficial: Noul Ford Focus ST!

Pe langa tot felul de sisteme care sa ajute dinamica, noul Focus ST are si un sistem ESP cu 3 setari: normal, sport (intervine mai tarziu) si off, cand deja stii masina si ceea ce faci cu ea.

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.