Record de economie cu Skoda Fabia

Skoda organizeaza, anual, o competitie de economie pentru clientii de Skoda. Se numeste Skoda Economy Run si la acest eveniment poate participoa oricine conduce o Skoda si vrea sa o faca economic.

In acest an s-au inscris 59 de echipe, cu modele din toata gama Skoda, iar rezultate sunt surprinzatoare, in conditiile in care jumatate din modele au fost cu motoare diesel, iar jumatate cu motoare pe benzina.

Cine a castigat? Nu vreun diesel, cum ati putea crede!

Skoda Economy Run Record de economie cu Skoda Fabia

Modelul castigator este o Fabia 1,2 litri HTP (generatia veche), care a reusit un consum de 2,78 litri/100 km, pe parcursul distantei de 325,9 km impusa de organizatori. Si a mai fost o sectiune speciala “Historic”, in cadrul careia s-a impus un echipaj aflat la bordul unei Skoda Felicia din 1997, cu un consum de 4,069 litri/100 km pe aceeasi distanta.

E adevarat, castigatorul principal, ca sa spun asa, a condus o masina consirata de multi ca fiind submotorizata. 1,2 litri si 64 CP chiar nu prea mai sunt de ajuns, in conditiile in care si Dacia 1310, in cea mai buna forma a ei, cu sistem de injectie, furnizeaza cam aceeasi putere.

Am cunoscut pe cineva care conducea o Skoda Fabia 1,2 litri HTP si care-mi spunea ca e oribil sa incarci masina cu patru persoane si sa incerci o depasire. Dar, iata ca, avand doua prsoane la bord si nici o graba din partea soferului, masina poate livra un consum extraordinar. Bun pentru competitii de gen, dar de neegalat in conditii normale, reale.

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.