Sfaturi de cumparare second hand – Renault Clio sau Toyota Yaris?

Un cititor al acestui blog, Serban, are o dilema. Vrea sa schimbe masina si a stabilit deja doua variante. Eu zic ca-i foarte frumos sa-l ajutam cu o parere.

Va rog totusi un lucru, foarte important! Omul a stabilit deja cele doua variante. Asa ca sa nu incepem sa-i recomandam BMW Seria 3 din ’95..

Ideal este sa-i spunem, din experienta proprie sau a prietenilor, avantaje si dezavantaje ale celor doua modele (Renault Clio si Toyota Yaris diesel).

Renault Clio vs Toyota Yaris Sfaturi de cumparare second hand   Renault Clio sau Toyota Yaris?

Iata despre ce-i vorba:

Intentionez sa-mi vand masina (am avut-o de noua si am pierdut la pret rau de tot) si sa-mi cumpar alta, second-hand. Tot diesel. Consider ca la preturile actuale ale sh-urilor nu merita sa dai banu’ pe una noua.

Bun. Pe masina mea sper sa iau 3500-3600 EUR.

Optez intre:

Renault Clio 80 CP, ABS (si EBD) parca, are 39.000 km, e din 2008 si omu’ vrea 4500 EUR. Cica masina tinuta in garaj.

Toyota Yaris din 2006, D-4D, 67.000 km, 6300 EUR.

Intrebarea mea e de principiu, nu am verificat niciuna dintre masini, nu le cunosc starea tehnica. Stiu ca piesele de Renault sunt scumpe, dar nici Toyota nu e ieftina.

Ca fiabilitate T sta mai bine, cred. Are transmisie pe lant, deci scap de schimbat curele. Am o cunostinta cu un Clio diesel, de la firma. Are 130.000 km in 4 ani si masina zbarnaie.

Ce sa iau?

Deci, liber la pareri, dar sa ne pastram on topic.

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.