Skoda Mission L concept – Viitoarea Octavia?

Asta da surpriza! Skoda va aduce la Frankfurt un nou concept, pe care-l vedem deocamdata in niste imagini teaser, botezat Mission L si care prefigureaza un nou model de serie.

Asa cum vedeti, Skoda Mission L pastreaza trasaturile generale ale conceptului Vision D, aratat la Geneva. Linii simple, multe muchii si doar la nivel de detaliu, adica faruri si stopuri, vedem ceva mai modern, ma refer aici la arhitectura interna a acestora. Oricum, aceste structuri vor fi conventionale la modelul de serie.

Si totusi, ce vrea Skoda Mission L??

Skoda Mission L concept 1 Skoda Mission L concept   Viitoarea Octavia?

La prima vedere, as spune ca Skoda Mission L, care este aproape de productia de serie, asa cum o vedeti, prefigureaza noua Skoda Octavia. Dar nu-i neaparat asa.. Cehii spun ca Mission L este o compacta cu 5 usi, desenata in genul “liftback”, care va fi oferita pe pietele din Europa, Rusia si China. In afara de aceste piete, noul model va avea si o versiune berlina, dar doar pentru piata din India.

Asadar, versiunea de serie a lui Mission L ar putea fi ceva intre Fabia si Octavia. Stim toti ca Octavia este deja destul de mare pentru clasa compacta, a ramas incadrata asa pentru ca foloseste platforma lui Golf. Deci, noul model ar putea acoperi “distanta” mare dintre Fabia si Octavia.

Skoda Mission L concept 2 Skoda Mission L concept   Viitoarea Octavia?

In mod sigur, ceea ce vedeti in poze este noua linie de design Skoda, pe care o vor urmatoare modelele viitoare ale marcii. Ar fi bine sa va obisnuiti cu ea..

Saptamana viitoare vom avea un set complet de poze si mai multe informatii, asa ca vom clarifica rolul conceptului Mission L (sa vedem cum se va numi versiunea de serie!) in gama Skoda. Cehii nu spun acum decat ca acest nou model face parte dintr-o ofensiva puternica de noi modele, prin care Skoda vrea sa-si atinga tinta de 1,5 milioane de unitati vandute pe an, pana in 2018.

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.