Volkswagen Nils concept – Urban, electric si (prea) futurist

In afara de modelul Up, Volkswagen mai are o noutate pentru Salonul Auto de la Frankfurt. Volkswagen Nils Concept reprezinta cea mai practica solutie pentru transportul individual urban. Evident, peste destul de multi ani de acum incolo.

Volkswagen Nils arata cam in aceeasi idee cu Audi Urban Concept, dar ofera un singur loc. Conceptul pastreaza destul de bine imaginea VW, are portiere gullwing si rotile scoase in afara caroseriei. In plus, are si un mic portbagaj suficient pentru un rucsac. Pentru oras, avand in vedere ca Nils transporta doar soferul, este rezonabil.

Volkswagen Nils Concept art1 Volkswagen Nils concept   Urban, electric si (prea) futurist

Imi place si faptul ca Volkswagen vine cu date concrete pentru conceptul Nils. Acesta are o greutate de doar 460 kg si este echipat cu un motor de doar 19 kg, amplasat in spate, care produce 20 CP. Nu pare mult, dar este suficient pentru ca Nils sa poata accelera pana la 100 km/h in 11 secunde. Viteza maxima este de 130 km/h, iarasi suficient, pentru ca Volkswagen Nils nu are ce cauta in afara oraselor.

Volkswagen Nils Concept art2 Volkswagen Nils concept   Urban, electric si (prea) futurist

In functie de cum este condus, VW Nils concept are o autonomie de maxim 65 km, iar constructorul german aminteste si de date statistice care spun ca 74% oamenii din Berlin si Munchen parcurg, in medie, cam 25 km pana la locul de munca.

Un alt punct forte este faptul ca bateriile lui Nils pot fi incarcate la o priza normala, in doar 2 ore.

Volkswagen Nils Concept art3 Volkswagen Nils concept   Urban, electric si (prea) futurist

Si pentru ca nu stiu cat va dati seama de proportiile masinii, sa mai spun ca VW Nils are 3 metri lungime (deci este cu cam jumatate de metru mai mic decat Up), 1,2 metri inaltime si doar 0,39 metri latime. Se poate strecura cam pe oriunde.

Da, teoretic l-as vedea in serie peste destul de multi ani. Dar, daca Renault are curajul sa ofere deja modelul Twizy, de ce n-ar veni in showroom-uri si Volkswagen cu Nils?

Volkswagen Nils Concept art4 Volkswagen Nils concept   Urban, electric si (prea) futurist

Iata si o galerie foto:

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.