Zadar, Croatia

Ati observat ca ultimele zile nu prea am fost activ pe blog, dar promit sa recuperez. Asa cum va anuntasem, am fost sa testez noul Chevrolet Cruze hatchback in Zadar, Croatia (unde a fost extraordinar, apropo).

Nu va spun acum despre masina, fac un articol separat despre ea, acum doar va arat niste poze din zona. Pentru ca chiar merita vizitata.

Croatia e o tara pe care n-am vizitat-o pana acum cateva zile. Cu niste ani in urma (2004, cred) am trecut prin ea, dar in fuga masinii, pentru ca ne intorceam de la Salonul Auto de la Geneva si nu era timp de vizitat.

Zadar Croatia 1 Zadar, Croatia

Ei, vreau sa va spun ca mi-a placut foarte mult, au oamenii astia cu limba lor imposibila niste peisaje la Marea Adriatica de nu-ti vine sa crezi. Multa roca, multe stanci, dar care arata intr-un fel aparte. E ideal sa mergi pe langa coasta cu masina, ai ce vedea. Relaxare totala.. Cald, 30 de grade, numai bine pentru o baie, dar nu in marea plina de stanci, ci in piscina hotelului.

Zadar Croatia 21 Zadar, Croatia

Fiind vorba de o saptamana trecuta din septembrie, cand concediile vesticilor s-au terminat, nu mai erau prea multi turisti. Am vazut cativa nemti, cu rulote, si italieni pe autostrada care merge de la Split, unde am aterizat noi, spre nord.

Autostrada am inteles ca-i terminata de doar cativa ani si a fost construita foarte repede. E impecabila, dar costa. Se plateste pe segmente si mi s-a spus ca ar costa cam 25 euro (in kuna, moneda locala) pentru aceste segmente, probabil pentru cam 100 km. Enorm de mult!

Zadar Croatia 3 Zadar, Croatia

Si aceasta zona, Zadar, e frumoasa, dar se spune ca sunt zone si mai frumoase (Plitvice, Dubrovnik). Atmosfera, acum, era una foarte relaxanta, cu trafic lejer si oameni deloc grabiti. Si totul arata bine, nu-ti prea vine sa crezi ca au trecut doar 15 ani de cand erau in razboi si mai au si acum zone minate, cred ca in zona sudica.

Fara indoiala, e de revenit aici icon smile Zadar, Croatia Acum, lasam pozele sa “vorbeasca”.

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.