Cele mai bune pneuri de iarna

Daca sunteti in cautarea unor pneuri de iarna (pentru ca este obligatoriu sa le aveti), poate va ajuta testul ADAC. Se face in fiecare an si evalueaza o multime de aspecte ale pneurilor de iarna actuale, testul concretizandu-se intr-un top al celor mai bune anvelope de iarna. Pentru mine este cel mai bine facut si cel mai credibil test de genul asta.

Daca va pricepeti cat de cat la germana (sau folositi google translate), puteti afla punctele forte ale fiecarui pneu testat, pentru ca voi stiti mai bine in ce conditii circulati iarna. Testul acopera cele mai raspandite dimensiuni de pneuri din Europa.

Iata si topul din acest an, pentru dimensiunea 175/65 R 14, una foarte raspandita pentru masinile mici, in care au aparut noutati din partea producatorilor in acest an.

Test pneuri ADAC 175 65 R 14 Cele mai bune pneuri de iarna

In general folosite pe modelele compacte, pneurile 195/65 R 15 au fost listate in aceasta ordine in urma testului ADAC:

Test pneuri ADAC 195 65 R 15 Cele mai bune pneuri de iarna

Ei, si daca tot ne intrebam cum se comporta pe zapada cele all-season (cu care NU putem rula in conditii de iarna in Romania), iata ca nemtii au facut un test si cu ele. Iar aici nu veti gasi calificativul “bun” pentru nici unul dintre ele, indiferent cine le produce.

Test pneuri all season 175 65R14 Cele mai bune pneuri de iarna

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.