Chevrolet Camaro – Esenta americana in Europa

In anii 2000, musclecar-urile americane ajunsesera o gluma. Nu mai impresionau pe nimeni si, de fapt, le mai spuneai muscle car doar datorita traditiei.

Dar apoi, in doar cativa ani, am vazut revenirea. Si ce revenire! Una bazata pe intoarcerea la traditie, in tuturor celor 3 mari constructori americani.

Ford a venit cu un Mustang genial desenat, cu trasaturile originalului intacte, Dodge a lansat impresionantul Challenger, iar Chevrolet a “crescut” un nou Camaro, cel mai modern dintre toti trei.

Chevrolet Camaro art1 Chevrolet Camaro   Esenta americana in Europa

Despre Chevrolet Camaro vorbim acum, modelul american revenind, dupa o pauza de 10 ani, pe piata europeana. Iar Europa are ce vedea la masina asta. Ce anume? Practic, o cu totul alta abordare a masinilor sport, a GT-urilor. Nu inteleg de ce comunicatul de presa spune ca Chevrolet Camaro a fost desenat pentru clientii europeni.. A fost facuta pentru americani este bine ca-i asa! Da, a fost testat pe Nurburgring, dar e putin important, masina asta nu ti-o cumperi ca sa te intreci cu Lancer EVO X pe drumuri de munte.

Chevrolet Camaro art2 Chevrolet Camaro   Esenta americana in Europa

In schimb, e superba, din orice unghi. Mare, umflata si aroganta, facuta special pentru a atrage atentia. O vor lua doar cei care iubesc America, modul de viata american, soselele lor pustii din desert, bolborositul V8-ului, cei 400 metri de accelerare la semafor. Si cei care vor neaparat sa impresioneze prin raritatea masinii pe plaiurile europene.

Si daca tot l-au lansat in Europa, americanii si-au zis sa mearga pana la capat. Asa ca ofera modelul Chevrolet Camaro doar cu motor V8. Unul serios, de 6,2 litri, care produce 432 CP si 569 Nm, atunci cand este cuplat cu cutia de viteze manuala. Ajunge la 100 km/h in 5,2 secunde (5,4 secunde pentru cabrio) si permite maxim 250 km/h.

Chevrolet Camaro art3 Chevrolet Camaro   Esenta americana in Europa

Motorul versiunii cu cutie automata difera putin. Are 6,3 litri si produce 405 CP si 556 Nm. Chiar si asa, Chevrolet Camaro atinge 100 km/h in 5,4 secunde (5,6 secunde pentru cabrio).

Stiu ca vreti sa stiti cat consuma! Asa, pentru ca stiti ca pana si consumul este impresionant. Ei bine, chiar daca motorul de 6,3 litri poate opri alimentarea a 4 cilindri, cand nu este nevoie de putere maxima, Chevrolet Camaro are un consum mediu de 14,1 litri/100 km pentru cutia manuala si 13,1 litri/100 km pentru cea automata.

Chevrolet Camaro art4 Chevrolet Camaro   Esenta americana in Europa

Si pentru ca ne apropiem de sfarsitul de an si poate vreti sa va faceti un cadou special, va mai spun ca pretul pentru Camaro coupe incepe de la 38.900 euro, iar pentru Camaro Convertible este nevoie de minim 43.900 euro. Si daca vreti mai mult exclusivism, exista editia speciala Transformers si pachetul aniversar de 45 de ani, care mai scot din buzunare 2.000 euro.

E superb.

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.