Cum mai stam cu siguranta? Noi rezultate EuroNCAP

EuroNCAP a publicat rezultatele de crash-test pentru inca 12 modele noi de pe piata europeana. Si, cum ne-am obisnuit, a plouat cu 5 stele, nu mai putin de 11 modele din 12 testate obtinand calificativul maxim.

Asadar, noile modele care se pot mandri cu 5 stele sunt: Audi Q3, BMW Seria 1, Chevrolet Captiva, Fiat Freemont, Ford Ranger, Hyundai Veloster, Mercedes M-Klasse, Opel Astra GTC, Opel Zafira Tourer, Lancia Thema si Toyota Yaris. Singurul model care a obtinut doar 4 stele este Lancia Voyager.

Crash test BMW Seria 1 Cum mai stam cu siguranta? Noi rezultate EuroNCAP

Un plus mare pentru Ford Ranger, singurul pick-up care a obtinut pana acum 5 stele la crash test. Asta dupa ce modelul anterior, testat in 2008, a primit doar 2 stele.

Un la fel de mare plus pentru noua gama Chevrolet. Daca acum 5 ani aveau o masina de nici 2 stele, acum toata gama lor are 5 stele la crash-test, cu exceptia lui Spark, al carui rezultat e oricum bun pentru clasa masinii (4 stele).

Eu am insa o alta problema.. am inteles, EuroNCAP a pastrat cele maxim 5 stele si a inasprit testele. Bun, a mers o vreme, dar acum deja e bulversant. Cu foarte mici exceptii, tot ce se testeaza obtine 5 stele. Da difera numarul de puncte, dar, in general, nimeni nu se uita la asta. Poate ar fi vremea unui maxim mai mare de stele, care sa diferentieze totusi masini ce merita diferentiate la capitolul asta.

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.