Oficial: Audi A4 facelift

Audi tocmai a prezentat faceliftul gamei A4 si se lauda cu update-ul acestei a opta generatii, spunandu-ne ca in 39 de ani s-au vandut 10 milioane de modele Audi din aceasta clasa (A4 + Audi 80).

Audi A4 facelift s-ar putea sa nu va surprinda atat de mult. Din doua motive principale. Schimbarile se rezuma, in special, la redesenarea farurilor si a stopurilor, prin linia LED mult mai vizibila si, al doilea motiv, ati vazut deja aceste schimbari la faceliftul gamei A5. Oricum, chiar daca acum a devenit parca si mai greu sa deosebesti A4 de A6 si A8, noul Audi A4 facelift arata destul de bine.

Audi A4 facelift art1 Oficial: Audi A4 facelift

Interiorul n-a fost atins prea mult de acest facelift. Germanii ofera acum mai multe modele de volan, materiale noi si combinatii noi de culori. Exista insa si modificari de structura. De exemplu, Audi a scazut numarul de butoane ale sistemului MMI de la 8 la 4. O simplificare bine venita.

Audi A4 facelift aert2 Oficial: Audi A4 facelift

La nivel tehnic, cea mai importanta schimbare tine de faptul ca nivelul consumului a scazut, in medie cu 11%. Cel mai economic motor din gama diesel, cel de 2 litri si 136 CP, afiseaza un consum mediu de 4,2 litri/100 km. Exista insa multe versiuni ale acestui diesel, cu puteri cuprinse intre 120 CP si 177 CP. Apoi urmeaza motoarele serioase, ca sa spun asa: V6 de 3 litri cu 204 CP si 245 CP. Pentru prima versiune, nemtii spun ca s-a ajuns la un consum mediu de 4,9 litri/100 km.

Audi S4 facelift art3 Oficial: Audi A4 facelift

Vedeta gamei pe benzina este propulsorul de 1,8 litri TFSI, care produce, in versiunea de baza, 120 CP. Urmeaza motorul de 2 litri TFSI, cu 211 CP, iar apoi se ajunge la cel de 3 litri TFSI, cu 272 CP pentru modelel normale si 333 CP in versiune dopata, pe S4.

Concluzia: un facelift venit prompt, care sa mentina gama A4 in atentia clientilor tentati de noul BMW Seria 3. Oricum ar fi, la nivel de design si identitate, noul Seria 3 nu sta la discutii cu Audi A4. Arata, de departe, mult mai bine. Asta in conditiile in care Audi A4 facelift nu e urat, ci doar prea inghesuit vizual intre celelalte model Audi.

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.