Oficial: Noul Mini Roadster!

Mini a prezentat cel mai nou model al gamei. Mini Roadster este cel mai spectaculos Mini de pana acum, asta-i clar, si se adreseaza direct barbatilor pasionati de stil si sport. Si cu bun gust. Si cu destul de multi bani.

Stiam ca va veni, este versiunea cabrio a modelului Mini Coupe, pe care l-am testat pe AMCKart. Insa, Mini Roadster este mai exotic decat Coupe-ul si mai scump. Probabil sunteti putin confuzi.. nu avea Mini o decapotabila? Ba da, dar e cu totul alta treaba, alt model, cu alt public, in special femei.

Mini Roadster art1 Oficial: Noul Mini Roadster!

Noul Mini Roadster seamana cu Mini Cabrio doar la partea frontala. Spatele face o uriasa diferenta de stil. Roadsterul are spatele mai scurt, mai umflat, mai “puternic”. Asta pentru ca scaunele spate au disparut, masina fiind mai joasa si, evident, mai sportiva.

Mini Roadster se lauda cu un plafon textil, actionat… manual. Tocmai de aceea te duce cu gandul la alt roadster celebru, Mazda MX-5. Evident, actionarea este una foarte simpla, spun cei de la Mini. Fascinant mi se pare faptul ca plafonul coborat se strange perfect in spatele scaunelor, fara sa afecteze in nici un fel silueta masinii. Pentru un sistem manual, este o realizare, clar.

Mini Roadster art2 Oficial: Noul Mini Roadster!

Normal, gama de motorizari a noului Mini Roadster este una adaptata ideii de sportivitate, dar include si un diesel. Motorul de baza este cel pe benzina, de 1,6 litri, care produce 122 CP si 160 Nm. Cu acest motor, Mini Cooper Roadster accelereaza pana la 100 km/h in 9,2 secunde si atinge 199 km/h, in conditiile in care consumul mediu este de 5,7 litri/100 km.

Insa, pentru cei care vor senzatii cu adevarat tari, exista Mini Cooper S Roadster, cu motorul de 1,6 litri, turbo, care livreaza 184 CP si 240 Nm. Masina ajunge la 100 km/h in 7 secunde si atinge 227 km/h, consumul mediu declarat fiind de doar 6 litri/100 km.

Mini Roadster art3 Oficial: Noul Mini Roadster!

Cu adevarat extrem este cel mai puternic model, Mini John Cooper Works Roadster, al carui propulsor de 1,6 litri vine cu 211 CP si 280 Nm. 6,5 secunde pana la 100 km/h si 237 km/h, cu un consum mediu de 7,3 litri/100 km.

Pentru cei mai nonconformisti exista versiunea diesel, Mini Cooper SD Roadster, cu motor de 2 litri, 143 CP si 305 Nm. Performantele dinamice sunt la nivel chiar bun (8,1 secunde pana la 100 km/h si 212 km/h), dar consumul este adevaratul avantaj, doar 4,5 litri/100 km.

Mini Roadster art4 Oficial: Noul Mini Roadster!

Arata foarte bine masina, clar, Coupe-ul si Roadster-ul sunt vedetele gamei Mini. O gama ajunsa deja la 6 modele si cred ca o vreme se va ramane la numarul asta, nu vad ce-ar mai putea inventa britanicii/nemtii.

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.