Pretul noului BMW Seria 3 in Romania

La 3 zile de la prezentarea noului BMW Seria 3 avem si prima reactie din partea BMW Romania. Aflam ca cea de-a sasea generatie a acestui model va debuta in Romania in prima parte a anului viitor. Cand, exact, nu se stie, dar eu cred ca destul de repede.

O alta informatie pretioasa. Pretul noului BMW 320d va fi de 36.580 euro (TVA inclus), cu 496 euro mai mult decat modelul pe care il inlocuieste. Deocamdata este singurul pret, urmeaza sa aflam si preturile celorlalte modele. Oricum, BMW 320d este cea mai apreciata versiune in Romania, diesel-ul de 2 litri si 184 CP fiind suficient pentru dinamica asteptata de la marca bavareza, performantele fiind dublate de un consum foarte bun.

noul BMW Seria 3 F30 art1 Pretul noului BMW Seria 3 in Romania

Inca de la debut, BMW 320d va fi disponibil si in versiunea ultraeconomica EfficientDynamics Edition, cu acelasi motor, dar cu puterea maxima scazuta la 163 CP. Aceasta versiune este cea mai economica din gama BMW si afiseaza un consum mediu de 4,1 litri/100 km. Specificatiile sunt aceleasi cu ale versiunii anterioare, pe care am testa-o acum ceva timp.

De asemenea, BMW 320d EfficientDynamics Edition a avut acelasi pret cu versiunea normala BMW 320d pentru generatia anterioara, asa ca si noua versiune va avea, probabil, acelasi pret cu noul 320d (36.580 euro).

noul BMW Seria 3 F30 art2 Pretul noului BMW Seria 3 in Romania

In afara de aceste doua versiuni turbodiesel, noul BMW Seria 3 va fi disponibil si cu doua motoare pe benzina, inca de la debut. Este vorba de modelul 335i, cu motorul turbo, cu 6 cilindri, de 3 litri, care produce 306 CP si de modelul 328i, echipat cu noul propulsor de 2 litri, turbo, care produce 245 CP in aceasta versiune. Noul motor de 245 CP permite atingerea a 100 km/h in 5,9 secunde, consumul mediu fiind de 6,4 litri/100 km.

noul BMW Seria 3 F30 art3 Pretul noului BMW Seria 3 in Romania

Desigur, dupa debutul masinii pe piata, pe parcursul anului viitor, noul BMW Seria 3 va fi oferit si cu alte variante de motorizare. In primul rand vorbim de alte doua modele diesel, echipate cu versiuni mai accesibile ale motorului de 2 litri, dar si de o versiune mai slaba (170 CP) a motorului de 2 litri turbo. Pentru aceste versiuni si preturile vor fi mai accesibile.

Pe aproximativ un an, va fi disponibil si modelul BMW ActiveHybrid 3, practic primul hibrid pe baza Seriei 3. BMW nu a facut publice specificatiile modelului, dar sunt toate sansele ca motorul electric sa fie cuplat la cel mai mare motor pe benzina disponibil, cel de 3 litri benzina.

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.