Ce fac soferii romani cand vad politia?

Franeaza. Tare, fara sa le pese de ala care merge-n spatele lor. In ultimul timp era sa ma lipesc de vreo doi care s-au gandit sa respecte limita brusc, atunci cand au vazut echipajul de politie.

Oamenii astia nu gandesc. Pentru ca, la momentul in care tu vezi masina de politie, radarul te-a inregistrat deja de niste zeci de secunde bune. N-are rost si e periculos sa te arunci pe frana fara sa te uiti in oglinzi. Inteleg sa lasi acceleratia si sa reduci usor, dar nu franezi cu disperare. Pentru ca poate n-o sa ai treaba cu politia pentru radar, dar ai toate sansele sa-i trantesti niste airbag-uri in nas aluia din spate.

Mitsubishi Lancer Politie Ce fac soferii romani cand vad politia?Sigur, unii dintre voi imi vor spune ca eram prea aproape, dar ganditi-va la ceva. Partea din legislatie care spune ca cel care loveste din spate este de vina este un fel de conventie. Una buna, utila, n-o contest. Si in afara orasului, dar mai ales in oras, daca cineva tranteste o frana zdravana, cand nu te astepti, ai toate sansele sa nu opresti pana-n el. Pentru ca, daca drumu-i drept si liber, nu-ti imaginezi ca ar putea frana tare. Daca ar fi sa lasi mereu spatiu pentru a opri chiar daca cel din fata franeaza cat poate de tare, ar insemna sa mergem la zeci de metri unul in spatele celuilalt in niste coloane kilometrice, care ar aglomera mult traficul (care e cum e).

Deci, soferilor speriosi, haideti sa gandim inainte de a frana brusc, ca am vazut politia (sau vreun loc de parcare).

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.