Chevrolet Camaro ZL1, cel mai puternic Camaro, comparat cu europenele

Iar un articol despre Camaro, dar asta este, Chevrolet le scoate pe banda rulanta. Oricum, o sa va intereseze mult analiza asta, facuta nu de mine, ci de americani. Stiu ca v-am tot spus de Camaro in ultimul timp, dar aici ne intereseaza comparatia cu europenele.

Vorbim despre lansarea celui mai puternic Chevrolet Camaro creat vreodata. Este versiune ZL1, care arata intr-un mare fel. Nu mai insist pe capitolul asta, v-am spus deja de ce imi place la nebunie masina asta. Si eu n-am condus decat modelul normal, imi inchipui cum trebuie sa fie Camaro ZL1..

Chevrolet Camaro ZL1 art1 Chevrolet Camaro ZL1, cel mai puternic Camaro, comparat cu europenele

Asadar, Chevrolet a dezvaluit zilele astea care sunt performantele celui mai puternic Camaro si l-a comparat direct, in comunicatul de presa, cu Audi R8 GT, Maserati GranTurismo si.. Mercedes SLS AMG.

Sa vedem mai intai ce-i cu Camaro ZL1. Acelasi motor de 6,2 litri, supraalimentat, produce 580 CP si 754 Nm. Valori impresionante, care duc la cifre frumoase in ceea ce priveste dinamica. Camaro ZL1 ajunge la 60 mph (96 km/h) in 3,9 secunde cu cutia automata si 4 secunde cu cea manuala. Viteza maxima este de 295 km/h (automata) si 288 km/h (manuala).

Chevrolet Camaro ZL1 art2 Chevrolet Camaro ZL1, cel mai puternic Camaro, comparat cu europenele

Bun, comparatia se refera la altceva. Pe piata americana, Camaro ZL1 costa 55.000 dolari. Cat costa o europeana cu putere similara? Nu de doua ori mai mult, ci de mai bine de doua ori mai mult. Mai exact de  aproape 4 ori mai mult, cand te cheama Audi R8 GT.

Bun, ca sa faceti singuri comparatiile, iata exact ce-au pus americanii in comunicatul de presa:

Comparatie ZL1 Chevrolet Camaro ZL1, cel mai puternic Camaro, comparat cu europenele

Intelegeti acum? Cine mai reuseste sa ofere 580 CP la doar 55.000 dolari? Cam asta-i treaba cu segmentul muscle car. Masini foarte-foarte puternice, la preturi mai mult decat decente. Asta e avantajul lor, de-asta nationalistii americani nici nu se uita la europene icon smile Chevrolet Camaro ZL1, cel mai puternic Camaro, comparat cu europenele

E clar, nu sunt masinile sport supreme, dar ofera mult la bani putini. Si in ultimul timp s-au apropiat serios de ceea ce pot masinile europene.

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.