EuroNCAP: 14 masini testate, doar 8 cu 5 stele

EuroNCAP a publicat rezultatele ultimului lot de masini testate in acest an. Si avem despre ce discuta, pentru ca sunt si surprize, nu doar un alt val de masini de 5 stele.

14 noi modele au fost testate, iar dintre acestea 8 au obtinut calificativul maxim de 5 stele: Chevrolet Malibu, Kia Rio, Mercedes B-Klasse, Mercedes C-Klasse Coupe, Ranger Rover Evoque, Subaru XV, Volkswagen Beetle si Volkswagen Up. Apropo, rezultatele lui Up sunt valabile si pentru “fratii” Skoda Citigo si Seat Mii.

VW Up crash test EuroNCAP: 14 masini testate, doar 8 cu 5 stele

Surprize mai putin placute au furnizat: Fiat Panda, Jeep Grand Cherokee, Jaguar XF, Renault Fluence ZE, Geely Emgrand EC7 si MG6. Aceste modele au obtinut doar 4 stele.

Geely Emgrand EC7 crash test EuroNCAP: 14 masini testate, doar 8 cu 5 stele

Dar ce vedem noi aici?! Ultimele doua modele din grupul celor de 4 stele sunt chinezesti! Pentru ele e un rezultat mare, avand in vedere ca, pana nu demult, toate crash-testele au arata ca modelele chinezesti sunt praf la capitolul siguranta. Asa mai merge, 4 stele reprezinta in inceput bun. Mai ramane ca chinezii sa rezolve si problemele de calitate si apoi poate incepem sa-i luam in calcul.

PS: Nu uita sa impusti un Duster!

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.