Oficial: Noul Opel Astra GTC OPC, cel mai puternic hothatch compact!

In sfarsit, Opel a publicat astazi primele informatii oficiale si poze cu cea mai puternica versiune Astra de pana acum. Evident, vorbim despre Opel Astra GTC OPC, modelul de performanta care este si cel mai puternic hothatch din clasa compacta, la acest moment.

Noul Opel Astra GTC OPC arata fenomenal, dupa parerea mea, mai bine decat oricare alt hothatch. Chiar mai bine decat Renault Megane RS, al doilea acum in preferintele mele. Cred ca-l bate, la design, doar Alfa Giulietta QV. In rest, arata mai bine decat Ford Focus ST si incomparabil mai bine decat VW Golf GTI.

Opel Astra GTC OPC art1 Oficial: Noul Opel Astra GTC OPC, cel mai puternic hothatch compact!

Opel spune ca noul Astra GTC OPC a primit modificari foarte bine gandite la nivelul platformei, pentru a livra cat mai eficient puterea catre asfalt, prin intermediul unei cutii manuale, cu 6 trepte. Motorul este unul de 2 litri, turbo, care produce 280 CP si 400 Nm. Valori excelente, care ar trebui sa permita hothatch-ului german sa depaseasca cam tot din clasa sa.

Nu stiu de ce, dar nemtii au preferat sa nu dezvalui inca timpul necesar pentru acceleratia 0 – 100 km/h. Ne spun doar ca viteza maxima a noului Opel Astra GTC OPC este de 250 km/h.

Opel Astra GTC OPC art2 Oficial: Noul Opel Astra GTC OPC, cel mai puternic hothatch compact!

Platforma tehnica a fost setata pe Nurburgring, in mare parte cu ajutorul lui Joachim Winkelhock, castigator al cursei de la LeMans. Stiti ca vechiul Astra GTC OPC nu ducea lipsa de putere, dar in mai toate testele s-a spus ca masina nu reusea sa o transmita eficient pe asfalt. Cu noul model problema pare sa se fi rezolvat complet, pentru ca nemtii afirma ca suspensia fata si noul diferential mecanic cu alunecare limitata isi fac treaba exemplar.

Pentru un si mai bun control, in functie de preferinte si experianta, Opel Astra GTC OPC are acum si un butor Sport, care modifica comportamentul prin intermediul sasiului FlexRide, dar si un buton OPC, pentru performante extreme, la limita celor 280 CP.

Opel Astra GTC OPC art3 Oficial: Noul Opel Astra GTC OPC, cel mai puternic hothatch compact!

In rest, cum am spus, Astra GTC OPC arata extrem de bine: spoiler agresiv, praguri, eleron, difuzor de aer si doua tevi de esapament plasate la extreme, foarte bine intregrate.

In galeria foto, vedeti o singura poza cu Astra GTC OPC si mai multe cu Vauxhall Astra GTC OPC, modelul britanic. Revin cu o galerie foto completa cand Opel ne va arata mai multe poze.

In rest, cum vi se pare, cum suna?? icon smile Oficial: Noul Opel Astra GTC OPC, cel mai puternic hothatch compact!

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.