Pericolele autostrazilor

Autostrazile sunt poate cea mai apreciata “inventie” in domeniul transporturilor. Permit acoperirea unor distante mari in timp mult mai scurt decat pe reteaua normala de sosele.

Si mai trebuie spus ca autostrazile sunt si mult mai sigure. Atata timp cat soferii sunt educati si responsabili. Pentru ca, atunci cand rulezi cu minim 130 km/h ai nevoie de multa atentie. Iar aici intervine paradoxul. Prin monotonia care le caracterizeaza, autostrazile pot adormi simturile. V-am mai spus ce trebuie sa faceti ca sa evitati probleme pe autostrada.

Autobahn crash 1 Pericolele autostrazilor

Ceea ce vedeti mai sus s-a intamplat pe reteaua celor mai sigure autostrazi din lume, cea a Germaniei. Nu mai putin de 52 masini au fost implicate intr-un carambol gigant, care s-a lasat, din pacate, cu 3 morti si 35 de raniti. Si, normal, o multime de masini distruse.

Autobahn crash 2 Pericolele autostrazilor

Totul s-a intamplat din cauza cetei, spun politistii. Ei bine, da, ceata clar a inrautatit lucrurile, dar cand e ceata conduci altfel decat in mod normal, nu? Mai ales pe un drum de viteza!

Autobahn crash 3 Pericolele autostrazilor

Autobahn crash 4 Pericolele autostrazilor

Autobahn crash 5 Pericolele autostrazilor

foto: 2leep.com

PS: Nu uita sa impusti un Duster!

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.