Primele detalii despre modelul low-cost pregatit de Peugeot-Citroen

La multi ani dupa ce a facut Renault cu Dacia, inca nu avem un producator care sa concureze modelul marci romanesti. Incercari exista, dar nu sunt oferite in Romania, ci duse pe piete indepartate, cum ar fi India.

Insa, iata ca primul pas il vor face alti francezi, concurenti cu Renault. Grupul PSA pregateste lansarea unui model low-cost ale carui detalii au fost aflate de jurnalistii de la Autocar. Se pare ca noul model francez va fi oferit direct in Europa de Est, China si America Latina, acesta fiind asteptat sa apara in 2013, la timp pentru a se bate cu a doua generatie Logan.

Peugeot 206 3 Primele detalii despre modelul low cost pregatit de Peugeot Citroen

Ideea este urmatoarea. Se poate ca Peugeot sa readuca in actualitate marca Talbot pentru acest model low-cost, al carui nume de cod este, deocamdata, M3 (stiu ca va duce cu gandul la o cu totul alta marca, dar nu-i cazul). Platforma tehnica ar urma sa fie o versiune usor modificata a celei de pe vechiul 206, la fel, o platforma amortizata, care sa fie produsa cu costuri cat mai mici.

Peugeot 206 2 Primele detalii despre modelul low cost pregatit de Peugeot Citroen

Pretul apreciat pentru versiunea de baza este de circa 9.300 euro, in conditiile in care un oficial Peugeot a spus ca va fi o masina simpla, robusta, cu tehnologie deja verificata. Poate ca pretul vi se pare mare, dar ganditi- ca nici a doua generatie a modelului Logan nu va mai pleca chiar de la 5.400 euro, cum a fost cazul la lansare, pentru versiunea Logan de baza.

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.