Volkswagen eT! concept – Cum vad nemtii un Transporter electric

Daca tot mai multi constructori prezinta modele electrice, aceeasi constructori evita sa vina cu aceeasi solutie pentru utilare, fie ele de transnort marfa sau pasageri. Pentru ca sunt masini mari, care opereaza cu mase mari si care ar epuiza rapid energia celor mai avansate baterii actuale.

Volkswagen incearca insa sa sondeze terenul cu acest concept, VW eT!, care este un fel de Transporter al viitorului, cu propulsie electrica. Masina fost creata de VW in colaborare cu cei de la Posta Germana si Universitatea de Arta Braunschweig. VW eT! arata bine, dar este departe de realitate.

Volkswagen eT art1 Volkswagen eT! concept   Cum vad nemtii un Transporter electric

Dealtfel, nici macar nu se specifica cam ce ar fi sub capota lui eT!. Se stie doar ca-i vorba de propulsie electrica, dar nimic mai mult. Si daca tot e fantezist, sa fie pana la capat. eT! poate fi operat fie normal, de catre sofer, fie prin intermediul unui joystick, de pasagerul din dreapta.

Normal, este un concept de design, unul reusit, dar fara aplicabilitate in viata reala, cel putin in urmatorii ani. Ramane sa-l privim si sa vedem daca viitoarea generatie Transporter va prelua ceva din designul conceptului eT!.

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.