Oficial: Iata noul Mercedes SL!

Un model discret, dar cu traditie tocmai a schimbat generatia. Ceea ce vedeti este noua generatie Mercedes SL, roadsterul de lux al nemtilor. Cumva, sunt dezamagit.

Mi-a placut intotdeauna Mercedes SL, mereu a aratat bine, zic eu. A avut ceva deosebit de-a lungul generatiilor. Si acum ma uit la aceasta noua generatie si incerc sa ma conving ca farurile nu arata chiar asa rau. Si nu-mi iese. E ceva in mare neregula cu partea frontala, de fapt, cu farurile. Arata rau, in nici un caz dinamic, fluent, cum ar fi fost normal.

Mercedes SL art1 Oficial: Iata noul Mercedes SL!

In rest, spatele nu e asa rau, desi nu ma omor nici dupa forma stopurilor. Interiorul arata bine, o combinatie intre modern si o puternica tenta clasica, data de gurile de ventilatie si ceasurile tabloului de bord. Imi place, uitati-va putin la scaune, sunt un fel de fotolii.

Mercedes SL art2 Oficial: Iata noul Mercedes SL!

Normal, noul Mercedes SL este o declaratie de tehnologie. Este facut aproape integral din aluminiu (primul Mercedes de serie cu sasiu integral din aluminiu), cantareste cu pana la 140 kg mai putin decat modelul pe care-l inlocuieste. Plus ca integreaza o multime de sisteme de top. Nu degeaba este “S”-ul ala acolo. Este un fel de S-Klasse al roadsterelor.

Mercedes SL art3 Oficial: Iata noul Mercedes SL!

Mercedes ofera doua suspensii diferite pentru noul SL. Una semiactiva, cu amortizoare reglabile si cea activa, cunoscuta sub numele ABC. La asta se adauga un nousistem de directie (electromecanic), astfel ca nivelul de sportivitate este unul mult mai bun, spun nemtii.

Deocamdata, nemtii vorbesc despre doua motorizari. Modelul de baza, Mercedes SL 350, este echipat cu un V6 de 3,5 litri care produce 306 CP si permite atingerea primilor 100 km/h in 5,9 secunde. Consumul  mediu anunta este de doar 6,8 litri/100 km. Este cu 30% mai economic decat versiunea precedenta similara.

Mercedes SL art4 Oficial: Iata noul Mercedes SL!

Modelul de top, pana la aparitia versiunii AMG, este Mercedes SL 500. Echipat cu un nou V8 de 4,7 litri, propulsorul dezvolta 435 CP si 700 Nm si duce masina de la 0 la 100 km/h in doar 4,6 secunde.

In final, noul Mercedes SL pierde mult la stil si eleganta din cauza farurilor. Nu ma pot obisnui cu ele sub nici o forma, cel putin in poze.

Preturile pentru piata noastra le vom vedea anul viitor, dar intre timp iata care sunt cele pentru piata germana: SL 350 costa 93.534 euro si SL 500 doar 117.096 euro.

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.