Oficial: Noul Audi A1 quattro – O mica.. bomba

Noi toti asteptam asa ceva de la Audi, dar nemtii surprind cu un cu totul alt model. Tot quattro, nebun de puternic pentru dimensiunile lui, dar cu savoarea modelului care a facut istorie in anii ’80.

Cel mai mic Audi, modelul A1, nu se vinde prea bine, se aude, in primul rand din cauza pretului mare. Si totusi nemtii pluseaza cu o versiune care depaseste deja conceptul de hothatch.

Audi A1 quattro promite senzatii extreme cu ajutorul unui motor foarte puternic si al tractiunii integrale quattro. Este un derivat de serie al conceptului Audi A1 Clubsport quattro. Si chiar arata bine!

Audi A1 quattro art1 Oficial: Noul Audi A1 quattro   O mica.. bomba

Spoiler fata mare si agresiv, jante care seamana cu turbinele de motoarelor de avion, eleron destul de mare, dar care arata bine, plus doua iesiri de esapament integrate intr-un difuzor de aer. Totul condimentat de cupola neagra. Acesta este Audi A1 quattro si, cu toate ca nu-mi place modelul A1, aceasta versiune arata chiar bine. Imaginati-va cum arata pe strada, cred ca ai senzatia ca vezi o masina de raliuri fara stickere!

Audi A1 quattro art2 Oficial: Noul Audi A1 quattro   O mica.. bomba

Si interiorul lui A1 quattro arata bine, sportiv dar cu nota obisnuita de lux, volan aplatizat in partea de jos si deliciul unui turometru rosu. Frumos, ne place.

Audi A1 quattro art3 Oficial: Noul Audi A1 quattro   O mica.. bomba

Motorul este unul cunoscut, de 2 litri TFSI, care produce 256 CP/6.000 rpm si 350 Nm/2.500 rpm. Cum greutatea nu cred ca depaseste cu mult 1,3 tone, performantele sunt la un nivel incantator. Audi A1 quattro accelereaza de la o la 100 km/h in 5,7 secunde si atinge 245 km/h. Cutia de viteze este una manuala, cu 6 trepte, iar consumul mediu oficial inregistreaza 8,6 litri/100 km.

Audi A1 quattro art4 Oficial: Noul Audi A1 quattro   O mica.. bomba

Inca un detaliu, Audi A1 quattro va fi produs in doar 333 exemplare, asa ca va fi vanat de colectionari. Nu va fi prea accesibil, e clar. Pana acum, cel mai puternic Audi A1 avea 185 CP, iar acest model costa, in Romania, 25.500 euro. Deci va imaginati ca A1 quattro va depasi lejer 30.000 euro.

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.